Besviken

Idag blev jag jättebesviken på människor jag trodde stod för det goda och för rättvisa här i världen. Så var tydligen inte fallet. Vi kan säga så här utan att jag hänger ut någon: En människa gör ett par misstag i sin ungdom (ganska allvarliga) men reder så småningom upp det och försöker passa in i svensson-livet. Då börjar dessa rättrådiga personer att sprida ut illvilliga rykten utan att ta reda på fakta. Man slår helt enkelt undan benen på någon som försöker göra rätt. Man säger ja, ja har man gjort det en gång så kan det hända igen. Usch säger jag för förståsigpåare och viktigpettrar som inte kan ge någon en andra chans. Framförallt när det var några år sen misstagen begicks.

Annars har min dag varit toppen. Allt har gått som smort kan man säga. Nu ska jag slå mej ner framför tv:n med dotran och koppla av en stund innan läggdags.

Cafe' Valla

Det är Carl-Ove som döpt oss till det. De kom över en sväng idag och frågade om vi hade öppnat, och det hade vi naturligtvis. Vi tittade på bilder från Lottas äventyr i Nya Zeeland. Bla har hon hoppat fallskärm. Mamma hade tagit med sej två sjalar och två halsdukar som min morfar vävt. Ingrid (som kom över lite senare) och jag fick en av var. Han var händig min morfar. Han kunde väva, knyta ryamattor, laga mat men även bygga hus.

Annars har helgen varit lugn. I fredags var Johan här och vi spelade kille. Herrarna fick storspö av mej. Men igår spelade vi med Tove och då var det vi som åkte på däng.

Snart åker Conta till Arlanda och hämtar Thailandsresenärerna. Äntligen kommer dom hem.

Ha det så bra go' vänner!

Smått och Gott + lite bilder

Jag skaffade en androidtelefon för ett tag sen och om ni visste hur krångligt det är att lägga in bilder från den till datorn. Tom Tove har lite problem, vilket i och för sig är en tröst för mig. Men nu kommer projekten jag gjorde i helgen i alla fall.

Den lille filten

och de tjusiga sockorna.

Nog om detta. I går var jag hemma från jobbet. Vaknade klockan 5 med en blixtrande huvudvärk + lite illamående, alltså lite migränvarning. Inte ofta jag får det men det händer någon gång om året. Det var bara att ringa jobbet, ta ett par alvedon och krypa ner i sängen igen och faktiskt efter ett par timmars sömn så släppte det. Så idag blev det Rimbo igen.
Annars börjar vi längta väldigt efter Thailandsresenärerna. Som Tove sa igår: det är väldigt tyst och lugnt här, för lugnt. Men vi får hålla oss till söndag. Tyvärr kommer de ganska sent så något längre mingel lär det inte bli.

Ikväll tittade jag på Uppdrag Granskning. Blev man upprörd eller? De hade tittat närmare på taxi och då främst Taxi Kurir och 020taxi och då deras färdtjänstskörningar (i Göteborg). Det var taxichaufförer tex 10 stycken som delade på 1 taxileg och det gick jättebra för de såg ju ungefär likadana ut.Det var någon chaufför som pucklat på en äldre man. Det var chaufförer som förgripit sej på funktionshindrade tjejer, blivit anmälda, som tur var så kunde några tala om vad som hänt för sina föräldrar. De blev polisanmälda och anmälda till taxibolaget, någon blev dömd. Och likförbannat kunde de fortsätta köra fast med andra barn. I något fall förgrep sej en chaufför på en annan funktionshindrad tjej igen. Och kommunen skyller på transportstyrelsen som skyller på taxibolagen och så vidare. Detta var tyvärr inte unikt för Göteborg utan det förekommer lite här och där i landet. Från 1 februari är det dom bolagen som ska köra våra barn i Norrtälje kommun!
I somras när Tove åkte till Löwenströmska åkte hon med Roslagstaxi på morgonen. Alltid trevliga chaufförer som hon hade många givande samtal med. När hon skulle hem därifrån var det oftast 020taxi och minst 2-3 gånger i veckan råkade hon ut för otrevliga förare. För det mesta var de förbannade för att hon bodde i Edsbro och att det var så långt ( ca 7 mil) och att det var så svårt att hitta bla, bla. Men hallå, hur svårt kan det vara att ställa in gps:en utanför Stockholm? Men ändock kan jag tänka nu efter att ha sett detta program, vilken tur att det bara var käften som gick på dom. Sen fanns det naturligtvis trevliga chaufförer bland dom också. Men, men nu har jag fått skriva av mej värsta ilskan så nu kanske jag kan sova också. Ha det så bra kära vänner!

Helgen

En otroligt lugn helg. Tove åkte till Uppsala igår för att sova över hos en kompis. Conta och jag fnulade runt här hemma. Jag avslutade två handarbetsprojekt, virkade klart filten och stickade klart ett par raggsockor. (Bilder kommer sen) Nystade också upp 5 hg yllegarn som jag ska ha till vävningen på torsdag. Sedan påbörjade jag en kofta till Ella.

För övrigt går jag och grunnar på om jag ska söka ett nytt jobb jag sett. Det är jättesvårt, man vet vad man har men inte vad man får. Ska sova på saken tror jag. Natti natti!

Funderingar

Som ni vet är jag ju ledig på torsdagar. Av någon underlig anledning hamnar alla måsten där. Men imorgon har jag bara ett måste och det är att hämta Tove vid Unungehöjden, vilket jag så gärna gör. Men det är så skönt att ha en hel dag framför sej och veta att jag kan göra precis vad som faller mej in.

Annars har väl den här dagen varit som vanligt. Förutom bomben som slog ner mitt på dagen då - förvaltningschefen har fått kicken. Oj, oj om det kan man tycka vad man vill men det är aldrig roligt när en människa blir utsatt för så mycket offentligt spott och spe. Å andra sidan är det ju faktiskt ett offentligt arbete.

Har förresten hört av Katrin. Och det gick ingen nöd på dom. Motion verkar de också få genom att springa efter Ella som tydligen lever livets glada dagar på stranden.
Har räknat ut att det är ca 5 månader kvar till min semester....längtar.


Ni har kanske sett den här bilden på facebook förut, men skit samma. Hit ska vi! Kauritstjärn i mitt hjärta. Nu ska jag gå och drömma om den där stora öringen jag ska dra upp där i sommar.
Natti, natti!

Motion

Fick ett ex av Må Bra tidningen i min hand idag. Fick man dåligt samvete eller?? Soffan är ju så skön. Men jag har noterat att det är lite ljus kvar ute när man kommer hem vid fyra så det finns hopp. Är ingen älskare av promenader i mörker precis. Försöker i alla fall gå en runda på dan när jag har rast i stället för att sätta mej i fikarummet, alltid något.

Annars är jag inne i en handarbetarperiod. Har tre strumpstickningar på gång, den virkade filten är snart klar och häromdagen fick jag hem garn till en kofta åt Ella. Plus att på torsdag sparkar vävkursen i gång igen. Kul.

Det gemensamma med handarbete och motion är i alla fall för mej att man tänker så bra, mina smartaste nödlösningar har jag faktiskt kommit på i såna stunder.

Men nu tar jag tidningen och kryper till kojs. Vem vet vad man får för ideér då? Natti, natti.

Lördagskväll i Valla

Tove sitter i vardagsrummet och spelar Zelda efter att först ha bjudit oss på en delikat middag. Rotfruktsgratäng med kyckling och rödvinssås. Mums. Conta sitter i köket och spelar dragspel och här sitter jag och kan inget annat. Skämt åsido, det kan jag visst det. Jag håller på att virka en pläd, men jag fick kramp i tummen så jag måste ta en paus.
Vilket busväder det är ute. Tove övningskörde Katrin och Magnus bil upp till Hallsta mitt på dan, men de hade faktiskt saltat, annars blir man ju lite orolig. På eftermiddagen tog Conta och jag en promenad upp till bygdegården och på vissa ställen höll man ju på att blåsa bort. Men det var skönt att få röra på sej ändå.
Nu tror jag att jag ska spöa upp herrskapet i kille, så ha en fortsatt trevlig helg!

Gråa dag

Riktigt gråväder idag. Sen blev den ju inte mindre grå för att vi gick på begravning. Conta var tvungen att åka in och ta första lektionen. Jag har nog knappt sett ett snabbare ombyte när han kom hem. 3 minuter tog det att slänga på sej skjorta, kostym och slips, sen var det bara iväg igen.

Måste ändå berätta att jag träffade två pantertanter. Den ena är väl ca 1.45 hög och 91 år gammal men vid full vigör. Den andra räknade jag ut är ca 83 år också helt klar. Hon har bl.a cyklat vätternrundan 5 gånger och åkt vasaloppet 5 gånger och det är inte så många år sedan. Blir man impad, eller? Visste man att man fick ha förståndet i behåll skulle jag också vilja bli sån. (får kanske sluta röka då, kanske) Men det är så roligt att prata med såna människor för de har så mycket att berätta. Och många historier känner jag igen för att pappa berättade dem.

Nu fick jag lite hjälp här att skriva. Vår buskatt Turbo är aldrig så kelen och tillgiven som när man sitter vid datorn. Hmmmm.


På bilden är han inte så gammal. Numera är det en väldigt storväxt katt, inte tjock men storväxt och kraftig. Häromdagen kom han och mötte mej när jag klev av bussen och jag lovar, han galopperar - åtminstone låter det så. Nej, nu börjar det bli jobbigt med skrivassistent så vi hörs, go' vänner.

Trött

Gårdagen bara försvann. Först var det segt att komma upp, förresten var hela gårdagen seg men rätt var det var så skulle man gå och lägga sej igen. Det kändes som jag aldrig vaknade riktigt. Det kan ju vara så att jag inte hämtat mej från bältrosen riktigt än. Vaknar på nätterna av att det kliar och gör lite ont. Men det kan man få leva med upp till ett år sa läkarna. Nåväl jag intager det mesta av kosttillskott och hoppas att det ger sej. Var i alla fall inte lika trött idag, men somnade likförbaskat på soffan en stund ikväll.

I morgon ska Conta och jag gå på hans farbrors begravning så Tove har hjälpt mej hitta vilka kläder jag ska ha. Nog för att jag har mycket mörka kläder men insåg att jag måste nog uppdatera garderoben. Vissa saker har bara hängt där för att de kan vara bra att ha och när jag nu tog fram några så undrar man vilket årtionde dom kom från. Andra kläder verkar ha krympt väldigt mycket.... eller? Nåja, det löste sej i alla fall.


Nu ska jag krypa till kojs med en bra bok, så hörs vi.

Måndag igen

Ska ärligt säga att det var väldigt trögt att komma upp i morse, men det gick. Tog en promenad på lunchen, riktigt skönt. Var ner till blomsteraffären och fixade begravningsbukett till på torsdag då Contas farbror begravs. Var även och fyllde på busskortet.
Kunde gå lite tidigare idag eftersom jag ska jobba för en kollega imorgon och då får jobba över. Så väl hemma igen vart det lite allmänt plock och kompisen tvätthögen.

Tove och jag tittade på "what not to wear" på tlc. Ett ganska kul och lärorikt program måste jag säga.

Har förresten hört av Katrin idag, de hade det jättebra och flygresan hade gått över förväntan. Tydligen är användning av internet ganska dyrt där så jag lär inte få höra av henne varje dag.

Nu ska jag slå mej ner i soffan med en kopp kaffe, så ha' det go' vänner.

Resenärer

Mitt på dagen kom familjen Berg hit. Vi käkade tunnbrödrulle till lunch och fikade. Conta ska skjutsa dem till Arlanda på eftermiddagen. Siktet är inställt på Thailand. Med tanke på hur mycket Ella hann med här så får vi hoppas att hon sover det mesta av de 12 timmar de sitter på planet. Hujedamej vilken kreativitet. Klättra är det roligaste som finns just nu. Tur att Emil är lugn.

Annars har det mesta av julgrejorna åkt undan idag. Jag tyckte inte vi tog fram så mycket men precis som jag tycker att jag plockat undan allt i ett rum så hittar jag en tomte nånstans. Och juldukar... och jag hatar att damma.



Barnvakteri

I morse klockan sju drog vi iväg till Harka Conta och jag. Katrin började jobba klockan åtta. Ella är inte hundra från sin förkylning och de vill inte riskera fler basilusker innan sin resa, så därför får barnen vara hemma. När vi kom dit sov barnen fortfarande och brakfrukosten var framdukad. Vilken service.
Conta åkte iväg och jobbade en stund på skolan. Vi andra gick ut en stund.

Ella har bjudit mormor på kaffe i lekstugan.

Emil kör lastbil på berget.

Efter utevistelsen gick vi in och lagade lunch och då kom morfar tillbaka också.

Lagom till sagostunden.

I kväll tror jag vi firar afton och tar ett glas vin till maten. Ha det!

Turne

Det blev en liten turne till Hallstavik idag. Så nu är mitt apoteksärende äntligen avklarat. Blev en runda in på essges också för jag behövde mer bomullsgarn men naturligtvis hade de inte det jag behövde. När vi ändå var i närheten åkte vi och hälsade på mamma. Där blev vi bjudna på middag (revbensspjäll) sicken tur vi hade. Tittade till Johan på hemvägen, han är också sjuk stackaren.
För övrigt har jag tagit det väldigt lugnt idag, har mest pratat i telefonen tror jag.

Kvällen blir fortsatt lugn, ska ladda inför morgondagen. Vi ska åka ut till Harka och vara med barnbarnen. Kommer ju inte få träffa dom på tre veckor då de åker till Thailand på lördag. Lite ångest får man ju.

Läkarbesök

Fick väl ta mej i kragen och gå till farbror doktorn idag då. Och det bidde hela två doktorer jag fick träffa. Naturligtvis var det inte svinkoppor som jag trodde ( synd för då hade jag fått pencillin) utan bältros. Enda fördelen med det är väl att jag inte behöver betraktas som pestsmittad. De enda som ska akta sej att komma i närheten är de som inte har haft vattkoppor annars är det fritt fram. Men jag tänker i alla fall stanna hemma från jobbet även i morgon (var hemma igår också) för förkylningen har inte gett sej.
Efter det besöket var jag i alla fall tvungen att gå till nästa äventyr (apoteket) för jag hade nästan slut på min andra medicin. Och tänka sej - de hade datakrångel! Blir man förvånad eller? Jag vände, tror jag kommer till Hallsta eller Norrtan någon av de närmsta dagarna, så jag får väl hoppas på bättre tur där.
Nej nu blir det att ladda batterierna i soffan med stickningen. Jisses så många strumpor det blivit de här dagarna. Ha det go vänner!

Nyårsdagen

Gårdagen blev väldigt lugn med bara Conta och mej. Vi var faktiskt ut vid 12 och tittade på alla raketer runt omkring. Men fy hundan vad kallt det var. Skumpan fick avnjutas inomhus.
Även denna dag har gått i lugnets tecken. Läst lite och tittat på TV. Mina utslag är inte bättre så imorgon stannar jag hemma. Har i alla fall inte fått några nya idag.
God fortsättning mina vänner!

RSS 2.0