Gott Nytt År

Och gott slut kära vänner. Vet inte riktigt vad jag ska säga om det här året faktiskt. Mycket sjukdomar har det varit och det kan man ju vara utan så vi får hoppas att 2012 blir bättre på den fronten.

Så här såg det ut förra nyåret. Mycket snöskottande var det. Men dagens väder kan man inte klaga på, jättevackert ute.
Nyårsafton firar vi själva Conta och jag. Min förkylning vill inte ge sej och som lök på laxen har jag fått svinkoppor. Och det är inte kul, det svider och kliar något fruktansvärt. Min snälle son har i alla fall varit till apoteket och inhandlat medikamenter åt mej.
Vi hade lite födelsedagsfika för Tove idag också, men ikväll ska de ut på egna äventyr.
Apropå äventyr och ungdomar fick jag höra en jättetråkig grej igår. Tydligen har trappan till bygdegården blivit något slags tillhåll där man sitter och tjuvröker bl a. Tyvärr stannar det inte vid det utan man måste förstöra också. Så de två granar som Pelle snällt hämtade och satte upp har man vält omkull och kastat ljusslingorna. Vad blir nästa grej? Synd att man inte förstår att bygdegården tillhör alla Edsbrobor och att det finns folk som lägger ner en massa tid och ideellt arbete för att vi ska ha någonstans att samlas. Och som vanligt - VAR ÄR FÖRÄLDRARNA? Så den som ändå ska ut och gå en kväll, ta gärna en tur förbi våran "bygdis". Och det är inte bara på helgerna det händer saker. Vi hade väl också våra tillhåll på vår tid men vi förstörde i alla fall inget. Nåväl, nog om detta.

Snart kommer Toves kompisar hit och då ska det fixas och trixas innan kvällen. Tove ska bjuda på skaldjursgratäng, mums.

Ha det så gott allt folk och inga fingrar i vägen för raketer tack!

Födelsedagskalas

Imorgon fyller min lillskrutta 19 år, men släkten kom och firade henne ikväll. Fröken har andra planer för morgondagen.

På bilden är hon 6 år. Den är tagen uppe vid en tjärn som heter fisklillösen och ligger i närheten av Valsjöbyn. Om planerna håller för sommaren så kanske vi hamnar där igen men jag tror inte Tove följer med den här gången.
Om jag minns rätt hade vi varit på loppis i Hammerdal innan där Tove köpte en stor påse med bondgårdsdjur. Så när hon ledsnat på fisket så byggde hon upp en gård med hagar och allt möjligt nedanför vindskyddet. Fantasin och kreativiteten har det aldrig varit något fel på.

Skitförkylning

Idag har Conta och jag varit i Harka och tagit hand om lilla Ella-skruttan som är sjuk igen. Efter att hon tog en tupplur på 3 timmar vaknade hon med 40,2 i feber. Inte kul. Min egen förkylning vill inte heller ge sej, men imorgon får jag nog ringa farbror doktorn för jag har fått en massa konstiga utslag också. Det blir ett lugnt nyår ska jag säga. Nu blir det natti, natti.

Mera svamp



Jaha, det här lyckades Conta och Tove få ihop idag. Är det klokt eller? De plockade i Toves huva för det var inte tänkt att de skulle hitta något eller åtminstone inte så mycket.                                           
Själv har jag jobbat men mer på vilja än något annat. Så här förkyld var det längesen jag var. Dumt tycker ni, javisst, men dels är det inte gratis att vara sjukskriven och dels växer inte vikarierna på träden. Det finns väl många arbetslösa tänker ni - jodå - men det behövs ett par dagars introduktion för att kunna jobba med de här barnen.
Skitsamma imorgon är jag ledig i alla fall. Conta och jag tänkte ev. åka in till Norrtälje och shoppa loss lite. Beror lite på vår dotterdotter som också är sjuk idag och ska vara med oss imorgon. Det visar sej. Ha det så gott go' vänner!

Upp och ner

De här plockade Conta idag 26 december. Inte klokt, och fullt ätbara. Jaha annars är det dags för jobb imorgon då. Kan inte säga att jag är direkt sugen, är vrålförkyld och skulle nog helst stanna i sängen. Men min kollega sitter fast uppe i Östersund, så det är bara att pallra sej iväg.
Inte klokt vilket väder. Pratade med min mamma på em. och de har haft strömlöst sedan kvart i två i natt. De bor i slutet på en linje så de räknar med att få tillbaka strömmen någon gång i morgon. De är inte prio ett så att säga. Men de har vedspis som tur är och vatten kan de hämta hos Johan om det blir kris.
Nej nu blir det en alvedon och sängen. Natti, natti.

Juldag

Idag har vi verkligen tagit det lugnt och myst. Tittat på tv, läst och bara varit. Man behöver det ibland också. Tyvärr känner jag av en begynnande förkylning och ryggen är fortfarande inte bra, men det är smällar man får ta. Nu fortsätter vi myset en stund till. God fortsättning mina vänner!

Julafton

Mellan 11 och 12 anlände våra gäster. Sammanlagt var vi 18 personer + 2 katter och 1 hund som träffades för att äta jullunch. Det var mamma och Carl-Ove, syster och bror med familjer. I år kom även Katrin och Magnus med, de brukar köra varannan jul med oss och varannan med Magnus föräldrar. Mycket klokt för jag kommer ihåg hur Conta och jag gjorde, det var först jullunch hos mina föräldrar och sen julmiddag hos hans föräldrar. Ett och annat gallstensanfall fick man på köpet.

Idag åt vi också gott.

Så imorgon får det faktiskt bli en långpromenad. Framåt eftermiddagen fick vi celebert besök av en rödklädd man.

Ella var inte imponerad utan tog skydd hos Ingrid, men Emil han tyckte tomten var en hyvens kille så han fick till och med en kram innan han försvann till nästa ställe.
När släkten försvunnit hem till sitt så visade det sej att tomten faktiskt lämnat kvar lite paket bara till vår familj. Så mera paketöppning, lite smörgås och Karl-Bertil Jonsson. Därefter åkte familjen Berg hem. Vi andra ägnar oss åt Tv och spel.
En fortsatt God Jul önskar jag er!

Lite indisponibel

Ryggskott - igen! Det kunde jag vart utan. Usch! I vilket fall igår åkte vi norrtan och flygfyren. Vi var inte ensamma ska jag säga. Träffade Katrin där, hon hade en massa uträttningar så vi bytte bil och tog med oss barnen hem. Full rulle hela eftermiddagen blev det. På kvällen klädde vi granen, det blev riktigt bra.
Idag har jag gjort julsallad ( blanda gräddfil, strimlad purjo, rivet äpple och hackade nötter) den är jättegod till skinkan. Gjorde också rödbetssallad. Tyvärr så har jag haft bort receptet så det fick bli ur minnet ( hacka rödbetor och äpple, blanda med vispad grädde). Det är min mormors recept och det är ju så enkelt och blir så gott. Ska också göra grönkålssallad, men måste vila ryggen en stund nu. God Jul på er alla!

Ledig


Åh nu är jag ledig ända fram till tisdag. Så skönt, man är onekligen lite sliten nu. Ikväll blir det väldigt lugnt, eventuellt slår jag in några klappar. Annars kommer nog näsan hänga över en bok. Om ni inte läst något av Carin Hjulström förut, så gör det, man får sej några goda skratt.




Sorg i huset


Micke 8/6-95 - 19/12-11

Vår älskade katt fick lämna in idag. Sista veckan har han varit stel i lederna och blev väldigt vinglig. Till slut fick vi bära honom. Men han åt, drack och spann ändå. Men 16,5 år fick räcka.
Han kom till oss i augusti -95. Johan fick honom i 11 årspresent av Göran och Pernilla. Det här var en väldigt klok katt, han var den enda av våra tre juveler som kunde öppna skjutdörren till altanen tex. Jag kommer också ihåg när Turbo som för övrigt varit innekatt hos Katrin och Magnus innan, smet ut första gången. Vi ropade och lockade, lite oroliga för landsvägen för det var ditåt han styrde. Då kom Micke efter honom, kurrandes och fick med honom hem igen.
Han var också den som gärna sov middag med dels dagbarnen, dels Tove när hon var liten och nu senast barnbarnen.
Men nu gubben får du vila!

Pysseldag

Vaknade imorse tvärtäppt och med huvudvärk, men efter melodikrysset började det dock släppa. Conta och Tove tog in granen och pyntade. Själv lade jag sista handen på en speciell julklapp. Sen har väl dagen gått med allmänt plock. Conta och Tove tog ett bastubad på eftermiddagen. Jag avstod och tog en eftermiddagslur i stället.
Ikväll tittade vi på Så mycket bättre och spelade TP, som Conta fick i födelsedagspresent av sin bror med familj. Lite frustrerande när man får frågor som man har svaret på långt bak i huvudet men inte kommer på. Men jag vann i alla fall.
Typiskt också att när jag började piggna till då gick både Conta och Tove och la sej före halv elva. Inte vanligt i den här familjen ska jag säga. Nåja det får bli dumburken en stund. Natti, natti.

Fredag

Efter jobbet åkte jag till Norrtälje. Mötte upp min älskade make och Tove. Fixade fem julklappar på en kvart. Nytt rekord måste jag säga, men nu är jag färdig. Gud så skönt, nu kan jag koncentrera mej på mat och städning.
När vi handlat klart åkte vi till Harka där vi skulle vara barnvakt medans Katrin och Magnus åkte på julbord i Svanberga. Och hemma hos dom var det fart ska jag säga. Ett tag låg Conta på golvet med båda ungarna på sej och lekte monster. Annars var det mest Ella-show som gällde. Och så ska man sjunga "I ett hus", Imse Vimse, lilla snigel och tipp tapp sjuttioelva gånger. Däremellan får man plocka ner fröken från bord osv. Klockan åtta gav Emil upp och somnade sött medans lillasyster höll i gång till framåt halv tio. Men det gör inget när man bara lånar dem ibland. Man får ju faktiskt några kramar och pussar mellan varven.
Vi lyckades i alla fall med att titta på hjältegalan emellanåt och vilka hjältar det finns.Ingen bättre eller sämre än någon annan. Fast jag blev lite impad av den 65-åriga damen som lyckades sära på tre killar (varav en psykiskt sjuk) som höll på att slå ihjäl varann i en spårvagn i Göteborg. Alla andra tittade på eller vände ryggen till. Ingen kom till hjälp när hon vädjade om det. Man undrar förstås hur man skulle reagera själv, men förhoppningsvis gör man nånting.
När vi åkte hem ca 22.30 var det ganska halt ute, men jag är glad att vi åkte när vi gjorde för nu regnar det, så det måste i princip bli glashalt.
Nej, nu blir det en stunds vila innan morgondagen kommer med nya uppdrag. Ha de'.

Besök och julstök

Klockan 7.05 i morse knackade det på dörren. In kliver en glad tjomme som säger: Tjena, tjena sotarn här. Att man kan vara så pigg så tidigt på morgonen. En annan har ju ett par timmars startsträcka minst.
Efter detta blev det limpbak efter ett recept som det var väldigt längesen jag provade. Tror inte jag gjort dem sen jag var dagmamma. Men bra blev de.
Sen fick jag besök av dotter och barnbarn. Vi gräddade pannkakor till lunch, men Ella tyckte mest om grädden förstås.




Eftermiddagen tillbringades med att steka ca 1 kg köttbullar.



Jag har en viss förmåga att skjuta upp saker och ting, så ikväll har äntligen julkorten blivit skrivna. Det är tydligen sista dagen att få iväg dem i morgon, vilket undgått mej förstås. Nåja, i morgon en ny dag.

Goda Gärningar

Jag hann med 4-bussen hem. Hoppade av nere vid kyrkan och gick hem till syrran för att hämta med hennes hund hem till mej. Det blåste något fruktansvärt, dessutom är det inte så kul att gå landsvägen i mörkret med hund. Alltså väljer man de grusvägar man kan, och de var SNORHALA. Så det blev till att gå i diket. Där hade vi lite delade meningar Midget och jag. Jag snubblade och hade mej men Midget tyckte det var skitkul. Många buskar att kissa på var det. Det var dagens första goda gärning.
Den andra goda gärningen var även Tove delaktig i. Vi klippte och stylade Johan.

Visst blev han snygg?
Nu ska jag ägna mej åt egna intressen en stund innan det är dags för sängen. :)

Julklappspyssel

Åh så skönt, nu har jag bara fyra julklappar kvar och det är inte de svåraste som är kvar. Hittade det mesta på nätet ikväll. Jag är ju annars en mästare på att skjuta upp saker och ting, men banne mej om jag ska leta julklappar den 23:dje igen.
För övrigt slocknade jag i soffan efter middagen. Den bestod av hemlagade vårrullar som Tove gjorde i helgen. Supergott och något helt annat än de man köper. Ja, sen blev det tvätteribranchen en stund, men nu är klockan snart halv tolv så man får väl ge sig.

En hård helg

Hann vara hemma ca 1½ timme i fredags innan det var dags att plocka upp lite folk och åka in till Norrtälje. Det var bygdegårdsföreningen med tillbehör (dvs de som råkar vara gifta eller liknande med någon i styrelsen) Vi var på Dejva och åt mycket gott. Conta blev firad igen med drink, alkoholfri dock eftersom han körde och efterrätt (detta stod faktiskt resturangen för) och så fick han blommor och lite annat.
Igår var det dags att åka in till Tullinge på en 24-timmars och umgås med broder Christer, Monica, Lena och Björn. Också då gick vi på resturang och åt gott igen. Skillnaden var bara det att priserna här låg ca 75 - 100 kronor billigare än i Norrtälje, men servicen var minst lika bra.
Idag innan vi åkte hem var vi på en långpromenad. Vi gick till Tullinge kyrka som låg mycket vackert med utsikt över Tullingesjön.
Nu är det bara att ladda för nästa arbetsvecka och försöka lösa julklappsmysteriet. Natti, natti.

Lediga torsdag

Relativt lugnt på förmiddagen. Men sen skulle Tove och jag åka till Upplands Väsby och jag hade lånat Johans bil. So far so good. Men det var ju lite slaskigt på vägen så spolvätska var nödvändigt, bara det att Johan hade glömt byta vindrutetorkare och dom han hade tog ingenting. Kul, speciellt när man fick solen i plytet också. Tove hade bättre sikt på sin sida så vissa partier talade hon om att snart svänger vägen mamma. Nåväl, vi kom dit vi skulle i alla fall.
På hemvägen blev det ett litet stopp i Rimbo så jag äntligen kom till frissan. Tove fortsatte med bussen hem så att hon slapp vänta.
Conta var utbjuden av sina kollegor på middag ikväll så honom var det inget synd om. Tove och jag hölls med rester och sen åkte jag på vävkursen. Och ikväll blev äntligen mina löpare klara. När jag kom hem hade Tove bakat muffins. Mums.
Nu blir det slafen för i morgon stundar nya äventyr.

Så trött

Tror senaste veckans slarv med sömn kom ifatt mej idag. Skulle försöka läsa en faktabok på jobbet, gissa vem som nickade till. Lite pinsamt nästan. Gick och lade mej på soffan en stund när jag kom hem efter att som vanligt fått stå och frysa för att bussen var en kvart försenad IGEN. Finns inget så rart som att krypa ner under filten i såna lägen.
Conta slutade skapligt tidigt idag, så när jag kom hem hade han bakat pepparkakor. Tack för det. Dessutom hade han hunnit ut i skogen en stund och hittade förstås kantareller. Helt otroligt - 7 december. Nu ska jag skärpa till mej en stund och gå och hänga upp tvätten. Ha det!

Födelsedag

Idag har Conta blivit firad ordentligt på jobbet med sång, blommor och presenter. Ikväll kom grannarna in på fika. Det bästa var väl när Emil ringde och sjöng för morfar. Ja må han leva. Även Ella kom till luren och kvittrade.
Har också lite koll på Lotta. Hon hade i alla fall kommit till Dubai där hon fick vänta ca 10 timmar innan nästa flyg. Modiga lilla tjej!


Födelsedagsbarnet

Sångfågel nummer 1

Sångfågel nummer 2

Imorgon tror jag det blir lugnt men sen är det ingen vilodag förrän på söndag. Men mer om det sen. Nu väntar bingen. Natti, natti.


Måndag igen

Ibland tycker jag att veckan bara består av måndagar och fredagar. Vet i sjutton vart resten tar vägen. I vilket fall, den här måndagen flöt på ganska bra. Har inte missat bussen, eller fått vänta för länge på den, har inte snubblat eller gjort bort mej på något annat sätt heller och det får man ju vara glad för.
Däremot har jag börjat läsa en bok som varmt rekommenderas och det är Grande Finale i skojarbranchen av Kerstin Ekman. Det är en sådan bok som är svår att släppa.
Förutom att läsa har jag också virkat ett par mormorsrutor som så småningom ska bli en filt. Fast det är ett långtidsprojekt.
Just nu håller min man på att ge mej dåligt samvete, han håller på att snöra på sej joggingskorna! Han har nog inte fattat att han fyller 60, får man väl trösta sej med.
För min del blir det dumburken en stund nu innan snarkebingen hägrar.

Födelsedagskalas

Jubilarerna. Mamma 75 och Conta 60
Vi åt och vi drack och hade allmänt trevligt.
Lotta och Ida
Och här tillkom Tove. Rackarns Lotta får vi inte se på ett halvår nu för
imorgon sticker hon till Nya Zeeland.
Katrin och Ella sjunger "I ett hus"
Katrin och Emil
Kvällen avslutades tillsammans med de goda vännerna Janne och Ulla

Städdag

Hela dagen har gått i städandets tecken. Det är märkligt, man börjar med att damma ett skåp och det slutar med golvtorkning. Sen blev det omplockning av vissa saker och så tänker man att, nej den här har vi haft framme så länge. Nu åker det undan men vad ska jag ställa där i stället osv. osv. Men det är ganska skönt att ha så små bekymmer för en gångs skull. Avslutade med lite tjatter och vävning. En ganska bra dag med andra ord.

RSS 2.0