Tillbakablick

För prick 20 år sedan befann sej Conta och jag på Danderyds bb, där våran Tove föddes 03.14 på nyårsaftons morgon.
Trots att jag alla 3 gångerna jag väntat barn gått upp exakt 12 kg, så syntes det inte lika mycket denna gång. Våra grannar hade inte sett att jag var gravid utan undrade vem jag var ute och drog i barnvagnen när vi väl kom hem igen.
Den här natten var barnens farfar barnvakt till Katrin och Johan som då var 11 och 8 år. Farfar själv hade fyllt 81 och var lite orolig för ansvaret. Han tillhörde ju den gamla stammen som aldrig behövt laga mat o dyl. Men Katrin var en redig tjej redan då och fixade det mesta. Det räckte med att farfar var där som vuxen.


Så kom hon då Tove Josefin. På den tiden fick man ju inte åka hem samma dag som nu. Och är det nåt jag hatar så är det att ligga kvar på sjukhus. Jag höll på att längta ihjäl mej efter min familj. Så efter två nätter sa jag att nu får det vara nog, och faktiskt, vi fick åka.
Och nu är hon stor och flyger snart ut. Tiden går fort. Ja det var en liten tillbakablick det. Nu ska jag gå och lägga mej så man är pigg i morgon. Gott Nytt År go' vänner!

Elände

Dan före julafton blev jag förkyld, och det hänger i ska jag säga. Förra året fick jag bältros vid den här tiden, ingen höjdare det heller. Så ledigheten har tillbringats med böcker och stickning . Tror jag har plöjt igenom ca 10 stycken vid det här laget.


Den här boken rekommenderar jag verkligen. Det står mycket matnyttigt i den.

Idag ska vi först lösa melodikrysset, sen ska vi åka upp till Hallsta och pyssla om sonen som jag lyckats smitta ner. Så ha det go' vänner.

God Jul

God Jul alla vänner. Sitter nu och väntar på att barn och barnbarn ska dyka upp. Vi firar jul med dem idag eftersom Katrin och Magnus firar jul med hans släkt imorgon. Själva ska vi till mamma och fira med dem och syskon och deras barn imorgon. Ja inte lilla Lotta då som drog till Nya Zeeland för ett tag sedan. Henne får vi inte träffa förrän i maj då hon kommer hem igen.

Annars har det varit lugnt till jul. Har inte stressat runt så mycket. Inga större födelsedagskalas i år att anordna. Jätteskönt. Visserligen fyller Tove 20 på nyår, men hon skjuter upp sitt kalas till senare i januari. Dessutom är hon så duktig på att fixa och dona själv, så jag behöver bara vara med som bifigur. Ha nu en riktigt God Jul så hörs vi. Kram

Andra advent

Dagen började med kontential frukost som min kära man fixade.


På eftermiddagen åkte vi in till Norrtälje och julhandlade lite.Har nu bara 5 klappar kvar att köpa så det känns lugnt. Några hinner man faktiskt beställa på nätet också.

Igår hade vi kaffekalas för våra födelsedagsbarn, Conta, mamma och Pernilla. Trevligt när vi kan samlas om dock inte alla kunde vara med.

Nu är det bara att ladda för kommande vecka och hoppas att det inte blir nåt skitväder igen. Ha det go' vänner!

RSS 2.0