Trötter

Var helt slut när jag kom hem, ändå var jag hemma halv fem. Ni vet när man är så trött så man är helt tom i huvet. Tog ändå en liten promenad med Midget som vi passade ikväll. Sedan tittade vi Kjelle Bergqvists resa i asien. Har ni inte sett det förut så kan man gå in på play. Kan helt klart rekommendera den serien. Man skulle kunna tro att det bara är tjo och tjim med den programledaren, men faktiskt inte, det finns lite allvar också.
Men apropå allvar så ska jag faktiskt allvarligt talat gå och lägga mej nu, så natti, natti!

Väntan

Just nu sitter jag och väntar på att klockan ska gå. Har hunnit med allt jag hade föresatt att hinna på morgonen. Börjar inte jobba förrän halv tio idag, och det är så skönt att bara få lulla omkring. Ikväll slutar jag halv sex och då är det bara att kasta sej hem för att vara uppe i bygdegården kl. 7. Det är ju påskpyssel i helgen och då måste det inventeras bland fjädrarna. Förresten klockan 12 på lördag får ni komma och pyssla. Lite fika kommer det att finnas också. Så välkomna dit. Jaha, nu har jag fördrivit lite tid så nu ska jag gå till bussen. Ha det!

Födelsedagskalas och våfflor

Igår firade vi Ida som fyller 21 på onsdag. Vi blev bjudna på delikat smörgåstårta och en lika superb gräddtårta.

Ella har ett allvarligt snack med födelsedagsbarnet.

Och så var det våffeldagen idag då. Tog faktiskt en långpromenad idag efter denna kaloririka helg. Våfflor kan ju faktiskt ätas med lite olika tillbehör.

Tex. med gräddfil, ruccolasallad, rödlök, rom och räkor.
Eller traditionellt med blåbär, hjortron och grädde.
Proppmätt blev man i alla fall.
Nu blir det en kopp kaffe och lite slappande i soffan. Ha det!

Dom är här nu....


De här såg jag när jag tog en promenad till vävlokalen på eftermiddagen. Visst blir man glad?

Annars har Tove och jag städat hela förmiddagen. Dammsugit, torkat kök och golv. Fick ett par gardinlängder av min mamma för ett tag sen så nu måste jag ju putsa fönstren och sätta upp dem. De passade så bra och det blev så fint om jag får säga det själv.


Det sägs att kråkorna flyger på rygg över Rimbo. Kan det bero på de här kajorna som sitter i vartenda träd runt busstationen och för ett fasligt liv?

Nej, nu blir det köttgryta till middag och sen väveriet igen. Ha det så gott!

Jag vill ha....

.....semester nu! Åtminstone när det är sånt väder som idag. Men jag är ju i alla fall ledig imorgon. Fast då måste jag verkligen göra något åt golv och skåpluckor är det tänkt. men en liten promenad hinns nog med.

Annars har det inte hänt så mycket i veckan. Jo, jag har köpt en bok av Ranelid. Har aldrig läst något av honom förut och lite nyfiken är man ju. Har bara läst 4 kapitel ännu men den verkar inte så tokig. Så nu ska jag krypa ner i soffan med den, så ha det!

Helgen

Helgen har varit lugn. Jag jobbade sent i fredags och var inte hemma förrän vid sex. Tove och Conta åkte upp en sväng till Johan, så jag fick lite egentid när jag kom hem. Skönt, när det tjattrat i öronen hela dagen.
På kvällen tittade vi på the voice sverige. Tänk att lilla sveden har så många duktiga sångare.

I går var det allmänt plock som gällde. Conta fixade våra vinbärsbuskar och städade lite allmänt på tomten. Tyvärr så gick krattskaftet av så helt klar blev han inte

Idag har vi varit på födelsedagsfika hos Ingrid. Mattias fyllde 25 den 1 mars och nu kom han hem denna helg så då passade vi på. Conta och jag fick ett hurtigryck så vi gick dit. Det var riktigt skönt.

Nu ska jag krypa ner i soffan med en bok, så ha det!

Vårpromenad

Tove och jag tog en promenad mitt på dagen.

Det var  ju så himla skönt väder.

I myrstacken var det full aktivitet.

Snödropparna har kommit. Och det har jag glömt tala om, men i förrgår kom tranorna hit.

Vad skådade mitt norra öga om inte rabarberkräm.

Välkomstkommitten. Det är ju också ett vårtecken i sig. Katterna vill vara ute mycket mer. Vad har ni sett för vårtecken? Skriv gärna.

Förlåt så himla mycket...

......men jag har faktiskt inte haft tid att blogga. Men jag ska försöka sammanfatta så gott jag kan. Vävkurs i torsdags förstås. Solvningen går framåt men det är ett himlans räknande. Så man är ganska otrevlig och svarar knappt på tilltal.
Fint väder har vi haft också. Det är så himla skönt. man blir genast lite piggare.

Turbo sitter och solar på Toves veranda.

I fredags kväll var det pub som gällde. Jättetrevligt, med darttävling, mackor och trevligt folk. Den 13 april är det dags igen, så kom och umgås då.

I lördags tog Ingrid, mamma, Tove och jag en tripp till Thuns. Jag skulle egentligen bara med som sällskap men ack vad det sket sej. En fin vårjacka, en t-shirt, en ordentlig bh och en nästan tom plånbok blev resultatet. Vi hade i alla fall trevligt.

I söndags var vi barnvakt. Katrin och Magnus ska renovera sitt badrum så de var in till Uppsala och handlade grejor till det. (Vad sugen man blir på att vi också ska sätta igång.)

Här blev det korvgrillning.

Och lek i snön.

Tove-stackarn blev sjuk i måndags med hög feber och ont i kroppen + ont i örat. Så i tisdags blev det besök hos de berömda husläkarna. Man vet inte om man ska skratta eller gråta. I vilket fall så efter den sedvanliga väntan kommer en läkare och hämtar henne i väntrummet, presenterar sej inte och efter 2 minuter är han klar och Tove står som ett frågetecken med ett recept på pencillin och råd att köpa revaxör. Till saken hör att om man har öroninflammation ska man absolut inte använda revaxör. Det slutade med att hon fick ringa sjukvårdsupplysningen när hon kom hem, där hon fick prata med en jättetrevlig sköterska som tog sej tid att prata nästan 20 minuter. Slutet gott, allting gott, men nu byter vi husläkare för det här var droppen.


Jag vet inte om ni ser det, men den här bilden tog jag i en trädgård i Rimbo idag på krokus. Den bästa tiden på året är här! Ha det nu så gott go' vänner.


Tokigheter eller ?????

Jag kände att jag var i stort behov av motion, men hur göra? Promenad med risk att slå ihjäl sej, nej tack. Motionscykel, nja det är väl ok men ack så tråkigt. Men så slog det mej att Tove har en dvd med afrikansk dans. Okej, det ska jag prova! Jesus Christ säger jag - vart i hela friden har min koordinationsförmåga tagit vägen, där går det ut en efterlysning. Och vart i hela friden har konditionen tagit vägen - efterlysning nummer 2.

Kul kille det där. Och faktiskt så var det riktigt roligt, så det kan vi prova igen.

Nåväl, motionen fortsatte med putsning av köksfönster. Så nu är det fint där också.

Ikväll blir det till att jobba på Edsbro-puben. Hoppas det kommer lite folk bara, nu när vi ändrat till fredagar.  Folk har ju så mycket för sej på lördagar.
Nu kommer syster-yster och vill ha fika, så ha det go' vänner!

Så lätt det blev

Vilken höjdare att ändra lite arbetstider. Gick upp i vanlig tid, hann med en stund på motionscykeln, duscha, fixa mej, äta frukost i lugn och ro med tidningen och till sist vika två maskiner tvätt. Var på jobbet halv tio. Hemma igen vid halv sex (kunde smita en halvtimme tidigare idag) Och det bästa av allt, jag är inte trött ikväll. Så nu blir det en stunds stickande och sen suss i sängen för imorgon är det halv åtta på jobbet som gäller. Ha det!

Nya tider

Från och med den här veckan har jag fått nytt schema. Egentligen är det bara två dagar som ändrats, men de dagarna börjar jag inte förrän halv tio. Så skönt. Jag är ju en person med låååång startsträcka på morgonen, så det kommer att bli grejt att bara fnula runt här en stund på morgonen. Visserligen får jag jobba till halv sex de dagarna men det är det värt.

Apropå nya tider - på fredag är det fredagspub i bygdegården och det öppnar redan klockan 19.00. Lite tänkt som after work. Komma efter jobbet, ta sej en macka och en öl, slänga käft med någon. Det kommer också att bli någon form av darttävling för den som vill det. Så välkomna!

Idag har Tove varit ledig, så när jag kom hem så var det till ett nystädat hus. Gullunge! Dessutom har hon namnsdag idag också såg jag.

Nu ska jag gå och väcka min man som somnat i soffan, så att han kan gå och lägga sej på riktigt. Ha det go' vänner.

Prosit!!!

Har nyst hela eftermiddagen, och det känns som om det är något på gång. Och det får bara inte hända för vi är kort om folk på jobbet.

Annars var det fint väder idag också. Men tyvärr inte så varmt så att isen på vägen försvunnit. Vi har fått dra ner våran soptunna till grannen så att de stackars sopgubbarna inte slår ihjäl sej i morgonbitti.

Igår kväll tittade vi på andra chansen. Jag är ingen älskare av Thorsten Flink men jag måste säga att den låten tilltalade mej. Kan ändå inte tycka att melodifestivalen är rätt forum för den.

Har jobbat hårt på Ellas kofta i helgen, så nu är det bara en ärm kvar. Har sett en tröja att sticka som skulle passa Emil, så det får bli nästa projekt.

Ikväll bjuder Tove på middag. Såg ut som om det var det thailändska stuket - spännande.

Nu ska jag gå och snyta mej, så ha det go' vänner.

Strålande sol

Vilken underbar vårvinterdag vi haft idag! Fixade mina pelargoner och klippte ner lite buskar. En fika på altanen blev det också.

Och idag åkte tvätten ut. Det luktar så himla gott om den när man tar in den sen. Dessutom tyckte Turbo det var en jättebra ide' att gömma sej under den.

I tisdags var en kollega och jag in till Norrtälje och handlade till jobbet. Vi gjorde en liten avstickare till "tre praliner" också.

Morotskakan kan rekommenderas.

Conta skulle förresten ut på sjön en dag, så han tog fram skryllan, och vad hittade han väl inte där

om inte ett getingbo i locket!

I torsdags var jag till Harka och tog hand om sjuklingarna.

Ella tyckte det var en jättebra ide' att ha lite byrålådsrensning. Man kan inte tro att hon hade över 39 graders feber där inte. Rackarunge!

Lyckan var stor när Ellas älskade morfar kom förbi en stund.

När jag skulle åka hem kunde jag inte låta bli att ta ett kort på deras syren.

Ser ni bladknoppen?

Nåväl kylan kom igen ikväll. -4 hutter. Nu ropar man och dotter att jag ska komma och spela kille. Så ha en fortsatt trevlig lördagkväll!

RSS 2.0