En mycket trevlig helg

 
Helgen började med att när jag kom hem från jobbet i fredags så stod middagen på bordet. Ett klart plus. Vi fick en bf-kväll. På lördagen kom Johan och Katrin med familj. Vi åt fisksoppa gjord på bla Katrins jätteöring som hon fick i Gäddede. En röding slank det i också. Efter detta blev det kräftor, både svenska och kinesiska. Emil och Ella åt kräftor så det nästan sprutade ur öronen på dem. Till efterrätt serverades sen mammas specialkladdkaka med vispgrädde. Jag lovar ingen gick hungrig härifrån. Tove var ute och festade med mina jobbarkompisar på Ålandsbåten. Katrin och Magnus plockade upp henne i Norrtälje när de åkte hem så hon fick sova i Harka i natt.
 
Det betydde att jag åkte och hämtade henne idag och vi hamnade på en oplanerad shoppingtur. Det började med att Tove ville ha valnötter och slutade med att jag kom hem med en elvisp (vår kan börja brinna närsomhelst tror jag, låter i alla fall som ett tröskverk), ett par jeans, en t-shirt och en kofta.
När vi kom hem tog vi en långpromenad och efter detta middag. En som sagt mycket trevlig helg. Vi hoppas att veckan blir lika bra. Ha det!

Oj oj oj igen

 
Vart tog tiden vägen? Ber så hemskt mycket om ursäkt att jag inte skrivit på sista tiden men som sagt det har varit mycket nu.
Ska försöka uppdatera lite. Som ni vet har jag ett projekt nedgång och det har faktiskt gått riktigt bra. Visst har jag fuskat nån gång, men det kan man unna sej. Oftast har det handlat om när man varit bortbjuden. Vill ju inte trassla till det för folk. Nu är det i alla fall -5 cm i midjan och - 4 kg. Det kan man bara vara nöjd med. Ändå har det inte blivit så mycket motion som man skulle önska ( mer än att jaga typ barnbarn och elever då) som sagt orken har inte räckt till det också.
 
Saaben då undrar ni? Jodå den fick sin dom idag och motorn är i princip slut. Fast det går att köra den fortfarande. Men planen är att vi köper Katrin och Magnus ford, försöker bli av med saaben ( faktiskt kunde de tänka sej att ta in den på bilfirman). Så småningom måste vi ju köpa en större bil för att köra ford fiesta med husvagn funkar väl inte så bra.
 
Annars har vi varit barnvakt en helg, när Katrin och Magnus var på kryssning. Det gick väldigt bra, fast Ella tyckte inte det varit någon helg utan mamma och pappa så på måndagen ville hon vara hemma och mysa och inte alls till dagis.
 
Till helgen hade vi tänkt åka till Fyrväpplingen, men de kan ju aldrig bestämma sej för vilket väder det ska vara, så nu hoppar vi det. Göra finns det hemma ändå.
 
Ja nu vet ni litet om vad som händer och fötter med oss. Ska skärpa mej. Dessutom börjar saker och ting lugna ned sej nu. Så ha det så hörs vi!

Sagan om Saaben

 
Efter drygt en månad på verkstad fick vi hem våran bil. Det finns inga fel sas det. Jaha det kändes ju tryggt och bra. Vi vet ju vad som hände i Harmånger, vi var två och ingen av oss lider av inbillningssjuka vad jag vet. I vilket fall, Conta tordes i alla fall inte ta den till Norrtälje idag. Men ikväll bestämde han i alla fall att köra tur och retur till Knutby. Kollade oljan när han åkte. När han kom hem stod jag på vägen och kollade hur det såg ut från avgasröret. Och visst f-n kom det blårök. Vi kollade oljan igen och det hade sjunkit. Då startade jag bilen igen och trampade på gasen ganska hårt - jag lovar jag hade kunnat förgifta ett par stycken. Luktade som den gjorde det också. Hur svårt kan det va?
 
Just nu är jag ganska upprörd så jag tror jag tar en promenad. Vem vet det kanske är lika bra att ligga i hårdträning för gå lär vi ju få göra den närmsta tiden. Vi kan ju inte låna Katrin och Magnus bil i all evighet heller. Blääää!
 
 

Trevlig helg

Ja det har vi faktiskt haft. Igår kom mamma, CarlOve och Ingrid hit, för att fira Johan och Ella i efterhand. Tove och Conta fixade tårtorna.

Hann inte ta bild innan folk började skära i den. Det var i alla fall en kyckling och bacontårta. Supergod. Lite kul med något annat än räkor också.

Till kaffet blev det blåbärschwartswald.

Till barnen som inte gillar smörgåstårta blev det plättar med jordgubbar och grädde.
 
Imorse fick jag ett ryck och tog en långpromenad och bland de första jag mötte var den här gynnaren.

Jag kom ganska nära faktiskt, fast man inte får den uppfattningen av bilden.
 
Sen fick jag nästa ryck och åkte upp till vävlokalen.

Detta ska bli en sjal. Första timmen fick jag dock ägna mej åt att väva baklänges, eftersom jag klantat till mej, men nu ska det nog bli bra.
 
Förutom hagelskuren igår så har det ju faktiskt varit kanonväder i helgen. Bra för batterierna. Så nu laddar vi för morgondagen. Ha det go' vänner.
 

Junibacken

 
Tove, Katrin, Emil, Ella och jag gjorde en utflykt till Junibacken idag.

 
Ganska dyrt ställe måste jag säga. Ändå hade de sänkt priserna nu från 1 september. Så för vuxna kostade det 125 kronor att gå in och för barn 110. Ville man sen äta fick man inte ha med sej matsäck därinne, då fick man gå ut. Alternativet var ju deras resturang där priserna låg runt hundringen. Så för en barnfamilj med 2 barn över två år kunde man lätt göra av med en tusenlapp. Dessutom fanns en affär med leksaker och böcker (inte heller det gratis)
Vad fick man för pengarna då? Jo, de hade byggt upp fina sagomiljöer där barnen kunde gå in och titta o leka. Det fanns flygplan att sitta i och båtar att klättra i osv. De hade en liten teater med uppvisning.
Sen hade de då själva grejen med att man åkte runt i en liten linbana eller vad man ska kalla det. Där åkte man in i olika Astrid Lindgren-sagor. Det var också hon själv som berättade valda delar ur sagorna. Man hade också lagt in ljudklipp från filmerna.
Vi började hos Madicken förstås och det gick ju bra, men sen blev det inte kul för vi hamnade i Lönneberga och är det någon mina barnbarn är rädd för så är det Emils pappa Anton. Och man kunde tyvärr inte kliva av precis. Sen fortsatte det med Nils Karlsson pyssling och den vedervärdiga råttan, Skorpan och Jonathan, Ronja osv. Bara mörker och elände och massa otäcka ljud. Nej, sa Ella, det är läskigt. Stackars barn vad man utsätter dom för.
Nåväl, efter detta fick de busa runt lite. Sen blev det pannkakor på resturangen.

Ella donar runt inne i Mumins hus.

Alltid är det någon som blundar.

Fullt i magen igen.

Emil gillar att åka buss.

Det gör inte Ella, så när hon inte fick kliva av på motorvägen så tog hon sig en tupplur.
 
Nu ska mormor också ta sej en lur för natten, så ha det så gott mina vänner!

Ett telefonsamtal kan betyda så mycket!

Mådde inte bra imorse, huvudvärk och lite ont i halsen. Dessutom vaknade jag klockan fem, en halvtimme innan klockan skulle ringa - inget gör mej så irriterad. Nåväl släpar mej till jobbet och undrar hur jag ska ta mej igenom dagen, står och väntar på en taxi med en av våra elever när min mobil ringer. Någon kvittrar i andra änden - Hej mormor, jag ska åka till dagis idag. Hejdå! Lilla Ella du gjorde min dag betydligt ljusare.
 
Nu ska jag sussa kudden, för imorgon väntar Junibacken och en dag med mina älskade döttrar och barnbarn. Natti, natti!
 

Projekt nedgång

 
Nu banne mej så ska de där minst 10 kilona bort har jag bestämt. Men hur? Jag har genom åren provat viktväktare, pulver och gi bl a, men faller på att det är så himla jobbigt att räkna point, kalorier och gud vet vad. Dessutom har man inte tid med sånt när man äter lunch på jobbet. Så nu står lchf på tur. Har provat i en vecka nu och hittills går det alldeles ypperligt. Jag får äta det mesta bara det inte är kolhydrater i. Mätt blir man och står sej faktiskt på tre mål/dag. Inte gör det något om jag tar ett glas vin heller. Så på en vecka har nu 1,2 kg och 2 cm i midjan försvunnit. Helt otroligt. Ja men hjärnan måste ha kolhydrater för att funka va det nån som sa, men faktiskt så är det glukos hjärnan vill ha och det finns i fett. Vilken himla tur!
Och faktiskt, jag som varit en godisråtta är inte ett dugg sugen. Och skulle jag bli det så är mörk choklad tillåtet. Så som det känns nu så kommer jag att fixa detta. Något att se fram emot.
 
Nu ska jag gå och sätta mej en stund framför tv:n, så ha' det.

RSS 2.0