Junibacken

 
Tove, Katrin, Emil, Ella och jag gjorde en utflykt till Junibacken idag.

 
Ganska dyrt ställe måste jag säga. Ändå hade de sänkt priserna nu från 1 september. Så för vuxna kostade det 125 kronor att gå in och för barn 110. Ville man sen äta fick man inte ha med sej matsäck därinne, då fick man gå ut. Alternativet var ju deras resturang där priserna låg runt hundringen. Så för en barnfamilj med 2 barn över två år kunde man lätt göra av med en tusenlapp. Dessutom fanns en affär med leksaker och böcker (inte heller det gratis)
Vad fick man för pengarna då? Jo, de hade byggt upp fina sagomiljöer där barnen kunde gå in och titta o leka. Det fanns flygplan att sitta i och båtar att klättra i osv. De hade en liten teater med uppvisning.
Sen hade de då själva grejen med att man åkte runt i en liten linbana eller vad man ska kalla det. Där åkte man in i olika Astrid Lindgren-sagor. Det var också hon själv som berättade valda delar ur sagorna. Man hade också lagt in ljudklipp från filmerna.
Vi började hos Madicken förstås och det gick ju bra, men sen blev det inte kul för vi hamnade i Lönneberga och är det någon mina barnbarn är rädd för så är det Emils pappa Anton. Och man kunde tyvärr inte kliva av precis. Sen fortsatte det med Nils Karlsson pyssling och den vedervärdiga råttan, Skorpan och Jonathan, Ronja osv. Bara mörker och elände och massa otäcka ljud. Nej, sa Ella, det är läskigt. Stackars barn vad man utsätter dom för.
Nåväl, efter detta fick de busa runt lite. Sen blev det pannkakor på resturangen.

Ella donar runt inne i Mumins hus.

Alltid är det någon som blundar.

Fullt i magen igen.

Emil gillar att åka buss.

Det gör inte Ella, så när hon inte fick kliva av på motorvägen så tog hon sig en tupplur.
 
Nu ska mormor också ta sej en lur för natten, så ha det så gott mina vänner!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0