Födelsedagskalas och trädgårdsarbete

Lille skrutten har blivit stor.

Igår var vi på 4 årskalas.

Många paket blev det.
Förutom korv och bröd, fika och glass så serverades det popcorn till Ellas stora förtjusning.

Mitt vårprojekt gick i hamn också, så Emil fick sin tröja.


Idag är det trädgårdsarbete som gällt. Krattat, Conta har tagit bort några stubbar och där har han fyllt med jord. Sen kom jag på att jag ville ha en buske flyttad och det fick jag. Underbart väder att hålla på att påta i. Men imorgon väntar jobbet så nu är det natti, natti.

Äntligen....

...känns det som om våren är här på riktigt nu. Till och med vitsipporna har gluttat fram och tyvärr så även sniglarna. Conta tog tre stycken på vägen i går morse. Jag fick hem en home shop katalog för några veckor sen. I den kunde man köpa någon slags koppartejp som man satte fast runt tex jordgubbslådor. Om sniglarna kröp upp på den så skulle det bli någon slags elektricitet som de inte gillade och då skulle man klara plantorna. Jag undrar jag. Är det någon som provat eller hört talas om det? Och i så fall, funkar det?

Annars har det varit fullt upp, därav de glesa inläggen. Det har varit möten, 20-års-partaj ( lilla brorsdottern Elin) osv. Håller också på att sticka en tröja till Emil som jag helst vill ha klar till lördag då vi ska träffas. Han fyller 4 år på torsdag lillskrutten. Tänk så fort det går. Men nu ska jag hoppa i säng för i morgon stundar en ny dag med nya möten. Ha det!

Trött i mössan och...

...jag har inte glömt bort er, men vissa kvällar orkar jag bara inte skriva. Det har varit lite mycket nu ett tag. I går kväll var Tove och jag hem till Katrin på Meandi-party. Dvs kläder. Oj så mycket fint det fanns. Mycket till barn, men mycket fint till oss vuxna också. Jag köpte en sweatshirttröja. Jag har byxor och tunika sen förut och det är en helt underbar kvalitet på deras kläder. Ser nya ut fast man tvättat dem ett antal gånger.

Idag har jag haft lönesamtal med rektorn. Lite konstigt det där att man ska sitta och tala om hur duktig man är. Det borde de begripa ändå tycker man.
Ikväll var det styrelsemöte i bygdegården. Tog inte så lång tid som tur var.

Conta ropade på mej nyss att jag måste komma och titta på tv:n. Det var ett program om dialekter. Den här gången var de i Uppland. Faktiskt så var de i Edsbro också, men pratade inte med någon där.
Det konstaterades i alla fall att uppländskan i mycket låter som norrländska och teorin är att den norrländska dialekten  ursprungligen
kommer från Uppland. Intressant. Kanske därför jag känner mej hemma i Norrland. De berättade också att det finns inslag av gotländska här. Jag tänker på min pappa som tex. aldrig sa tre utan tri. Och jag vet att det hänt att folk reagerat på vissa ord jag har sagt så något har man väl ärvt. Men sen hade jag en mormor som kom från Blekinge och vissa ord har man ju ärvt efter henne. Där säger de inte skiter utan skiner tex. Jaha, så fick ni en liten språklektion också

Imorgon är jag i alla fall ledig och på schemat står städning. Jag ska åka till Harka en stund på eftermiddagen och vara barnvakt också och i morgon kväll är det vävning. Äntligen har jag kommit så långt att jag kan börja väva sjalen. Jättespännande att se om allt stämmer eller om det blir till att göra om något. Så nu är det natti, natti för att ladda batterierna. Ha det!

Intensiv och för kort...

...var denna helg. Var inte hemma förrän sex i fredags kväll. Conta åkte upp till puben och styrde upp dartkastningen, medans jag pustade ut framför tv:n och lets dance. För övrigt tycker jag att helt fel par åkte ut.
Igår kom Katrin och barnen för att sova kvar här. Även Johan kom hem. Det var ju ett himla busväder så Katrin hade varit på väg ner i diket ett antal gånger. Läskigt. När hon stannade på vår parkering sa Emil nåt i stil med: Hurra mamma, du klara't.
Mitt på dagen åkte alla utom Ella och jag till Sättraby bygdegård för att titta och köra på Pelles bilbana. Mycket uppskattat. Därefter tog de en fika på Drömkåken, dit jag fortfarande inte har kommit. Ella och jag åkte upp till våran bygdegård och vårstädning. Så värst många som krattade var det ju inte. Men vi fick lite gjort inne i alla fall. Karin och jag inventerade köket. Hmm, inte så lätt att räkna tallrikar när Ella stod bredvid och räknade hon också. Sen tog vi det lite lugnt på eftermiddagen.

Emil är helt inne i en film på datorn.

Lilla fröken Berg tog det väl inte så lugnt. Tyckte det var en bra ide´att slita av sig alla kläder, hälla ut alla legobitar och själv sätta sej i lådan.

Bror och syster spelar wii-spel.

Vi fick också besök i trädgården.

Mina fina ungar. Här var det kortspel som gällde.

Katrin, Johan och Emil sov i husvagnen, medans Ella fick sova inne hos oss. Katrin påstår att fröken vaknar på nätterna och vill ha välling och att hon vaknar, typ halvsex. Men jag vet inte jag, visserligen vaknade hon en gång och var ledsen, men somnade snabbt om. Sen sov hon till strax efter åtta imorse. Ca 12 timmar, inte så illa.
Det blev ju kanonväder idag men ack så slaskigt. Vi hittade i alla fall en plätt där det var relativt torrt. Där tittade vi på myror och kastade kottar m.m.

Ja och så vips var helgen slut. Så nu är det bara att dyka i säng och ladda för morgondagen. Hoppas ni får en bra måndag så hörs vi!


Mysdag

Som ni vet så arbetar ju jag med ganska komplicerade barn, vilket kan vara ack så intressant och med utmaningar varje dag. Då är det så himla skönt att ibland få umgås med lite mer okomplicerade ungar också. Och det har jag gjort idag. Jag tog bussen in till Norrtälje imorse och mötte upp Katrin och ungarna. Emil och Katrin skulle ha en egen dag, så då fick jag låna med mej Ella hem. Bara att åka buss är ju ett äventyr.

Man kan ju alltid försöka pilla upp bältet om inget annat. Sen kan man sjunga bä bä vita lamm också högt så att alla hör ordentligt. Och gärna sjuttiotvå gånger så man kan vara säker på att ingen missat texten. Men det fina i kråksången är att när det gäller barnbarn så gör det inget. Man reagerade förmodligen på ett annat sätt när det gällde ens egna barn. Eller så har man lärt sej något genom åren.

Sen bara måste man ju tala om för morfar hur man gör när man byter däck. Så att det går rätt till menar jag.

Efter det blev fröken så slut så hon somnade sittandes i soffan.

På eftermiddagen blev det en liten promenad bl.a. Sen kom Katrin och Emil lagom till middagen och Ella blev så glad när hon fick se brorsan. Det är nämligen hennes Emil talade hon om.

Efter detta och lite vävkurs ikväll är jag ganska mör nu. Så det får bli sängen. Natti, natti på er!

Dagen ingenting

Så kan man säga om denna dag, för ingenting blev som jag tänkt mej. Men man kan ju inte gräva ner sej för det. Alltid lär man sej nåt.
Var i alla fall hem till Sassa på en trevlig fikastund ikväll och fick hälsa på hennes goa katter. Jättefina. Nu blir det att skutta ner i sängen för att ta nya tag imorgon. Natti, natti!

Slutet

Ja, på påsken alltså. I år har den varit riktigt vilsam faktiskt och man har kunnat ladda batterierna. Igår blev det lite trädgårdsarbete. Många kvistar har blåst ner.

Conta håller på att sätta in radio i husvagnen och då måste man borra för antennen, fast det tog emot.
Sen tog vi en promenad och mellanlandade hos Göran och Pernilla.

Mysigt värre i deras grillhörna.

Idag hade frisörstugan i Valla öppet.

Här blir Johan uppsnofsad.


Och så vart det lite biltvätt också.
Vilket påminner mej att jag har en maskin tvätt att hänga, så ha det go' vänner.

Påsklunch

För första gången på alla år åt vi inte påsklunch hemma hos mamma, utan här. Men mamma hade massor av mat med sej så någon nöd gick det inte på oss.

Sallad, bröd och ägg.

Jansson och strömmingslåda. Dessutom sill och mammas köttbullar och en massa annat smått och gott.

Katrin hade gjort en delikat påsktårta och i fall inte den skulle räcka så hade hon gjort en kladdkaka också. Så nu får veckan som kommer gå i motionens tecken, helt klart.

I Emils påskägg låg det ett tåg till hans stora lycka.

Äggmålning.

Mitt projekt: Ellas kofta med hätta blev klart.

Nu ska jag gå ut i trädgården och göra av med lite kalorier, så ha' det.

Glad Påsk!

Långfredagen har varit lugn. Tove har haft ett par kompisar här sedan igår. På eftermiddagen idag så lånade hon och Conta Ingrids bil och skjutsade hem dem till Älmsta. Tove behöver träna på manuell växellåda därav billåningen.
Själv tog jag bussen upp till Hallsta för att handla lite. Fick lite väntetid innan bussen gick hem, så jag våldgästade Johan, och snodde lite kaffe av honom. Själv jobbade han.
Kvällen blir lugn. Tittar väl på Lets dance. Gäller att vara utvilad till imorgon då hela släkten kommer på påsklunch. Så en god fortsättning på påsken go' vänner!

Dunk dunk

Jodå, förkylningen är väl något bättre, men panndunket är kvar. Bihålorna förmodligen. Har inte orkat göra så många knop, bäddat sängen och slängt in en maskin tvätt ungefär. Sen har dagen bestått av att lyssna på deckare, läst deckare och stickat. Tur att Tove var hemma och kunde fixa lite.
Ingrid kom över med Midget mitt på dagen för hon skulle få jobba över. Så Tove var ut på två promenader med honom.
Just nu står Tove och Emma i köket och tillverkar påskgodis. Dom är duktiga mina tjejer.
Nu ska jag återgå till min deckare, En gammal Stieg Trenter som jag lyckats missa faktiskt. Ha det så bra mina vänner!

Rapport från sjukstugan

Det här är inte kul. Huvudet håller på att sprängas och jag är tvärtäppt.Dessutom har jag lyckats bita av en tand. Vilken tur att jag har upptäckt storytel. Där kan man ladda ner ljudböcker till mobilen. Jag är väl inne på min tredje bok nu. Dessutom kan jag ju sticka under tiden. Så mycket annat orkar jag inte med. Så nu återgår jag till min deckare och hoppas att ni klarar er från denna eländes-förkylning. Ha det!

Vinter

Finns det något mer deprimerande än vinter i april? Det tycker inte jag. Kanske därför jag fick ischias...vem vet. Var i alla fall hemma från jobbet i fredags, för när man knappt kan sätta sej på toan utan att skrika högt då är det bäst att hålla sej undan och kvida i fred. Nåja, som ett brev på posten kom då också en förkylning. Typiskt när helgen är fullspäckad. Hade våra barnbarn lördag till söndag + att jag lovat ställa upp i bygdegården på påskpysslet. Tur att Ella tyckte att det bara var morfar som dög till allt, framförallt till blöjbytena.

Tove var som tur också med och assisterade.

Emil älskar husvagnen och jag hade lovat att vi skulle sova där. Vem sjutton hade trott att det skulle vara -7 ute. Men har man lovat så har man. Med 16+ inne och alla täcken, filtar och strumpor på fötterna så sov vi ända till halv åtta på morgonen. Ella och morfar höll sig dock inne i huset.

Vi spelade spökspelet.

Emil vägrade äta middag någon annanstans än i husvagnen.

Vi skjutsade hem barnen igår eftermiddag, och blev bjudna på delikat middag. Vi hade underhållning hela vägen dit av Ella som sjöng bä bä vita lamm i alla möjliga varianter. Och så fick vi äntligen se deras nya badrum. Blev man avundsjuk eller?? Katrin har lovat lägga ut bilder så vill man se dem kan man gå in på www.katrinpslilla.blogg.se.

Ja och så är det måndag idag och ischiasen har flyttat sej upp i huvet. Förkyld, huvudvärk och förmodligen bihåleinflammation. Så nu kryper jag ner i sängen igen och drömmer om badrum. Ha det!

RSS 2.0