Kålrotsgratäng

Nu ska ni få ett recept på en supergod gratäng. Skär en kålrot i tunna skivor. Max en cm tjocka. Koka dem med två pressade vitökar, salt, peppar och ca 1 1/2 dl grädde i ca 15 min eller tills de är mjuka. Lägg sedan allt i en ugnsäker form. Lägg på 4 dl riven ost. Sedan in i ugnen som står på 250 grader och gratinera högst upp i ca 10 min. Jag lovar det var jättegott . Vi hade fläsklägg till, men man kan ha det till kassler, köttbullar eller vilket kött som helst.
Smaklig måltid!

Nya tag

Nu jäklar! Allt börjar falla på plats igen. Alla som skulle flytta har flyttat. Så nu kan jag börja tänka på mej själv igen. Och då är det dax att börja tänka på mitt lchf liv ordentligt. Det har blivit lite si och så under sommaren. Inte för att det någon konstig mat eller så utan för att när man är på resande fot kan det vara svårt att hitta det man ska. Dessutom har jag inte min man med mej till100 %. Det som jag ska utesluta är bl a socker och vetemjöl. Istället kan jag ha mandelmjöl, kokosmjöl och sukrin. Och det är inte alltid lätt att hitta detta ute i affärerna. Oftast brukar jag beställa detta över Internet, då kommer det på posten inom ett par dagar. Men som sagt, lite svårt när man är ute med husvagnen. Det blir lätt att fuska då. Det jag märkt när jag fuskar är att den svullna magen kom åter, likaså huvudvärken.
Idag vårt vi lite godissugna. Conta köpte smågodis, men jag har upptäckt att Ica härlins tar hem denna choklad:


Tack för det. Två bitar räcker, sen är begärt borta. Dessutom smakar den verkligen mjölkchoklad.

Tove har varit hemma i helgen. Hon bjöd mej på kesoplättar i morse. Supergott. Man blandar 1 ägg, 1 dl keso, 1 msk fiberhusk. Ner i stekpannan med detta. Sen kan man blanda lite sukrinmelis, kakao och vatten till en sås och ringla över. Mums.
Ikväll ska jag bjuda min man på västerbottenpaj. Den tror jag säkert ska gå i.

Nu är det dags för en promenad tror jag så ha det go' vänner.

RSS 2.0