Ledig dag

 
Ja, det behövde jag men den blev ju inte mindre hektisk för det. Conta och jag åkte in till Norrtälje för att handla till nästa vecka. Vi åker till Svaningen tidigt lördag morgon, typ vid tre hotar min man med och stannar till slutet på nästa vecka. Med tanke på att det inte finns någon el där utan bara ett litet gasoldrivet kylskåp får man tänka till litet. Ute på gården finns en nedgrävd cementring med frigolitisolerat lock där man kan lägga ner de kylvaror man inte fått plats med inne.
Utekylskåpet.
Här ska vi bo.
 
Nåja, vi hann med ett besök i Harka också och pussa på barnbarnen. Ella tyckte mormor kunde stanna hos henne och bo där. När vi kom hem kastade vi oss ut i svampskogen och vi gick inte lottlösa därifrån precis.
Kvällen har ägnats åt packning. Det som bekymrar oss mest nu är om chefsmecken hinner få färdigt vår bil. Får han inte det måste vi låna Katrin och Magnus lilla Fiesta. Vet ni hur mycket packning som ska in? Det är mat för en vecka (och då räknar vi med minst ett par fiskmiddagar) 2 trunkar kläder, hygienartiklar, ett antal fiskespön, 2 ryggsäckar, sittunderlag, ankare, 2 vadarstövlar, bärhinkar, sovsäckar, lite dryckjom, halster, skor och stövlar. Vet ni hur stor en Fiesta är? Tur att man gillar pussel.
Som ni kanske räknat ut finns det ingen mobiltäckning, så mej hör ni inte av på en vecka nu. Men vem vet då kanske jag kan visa kort på någon björn eller så. Vi får se och till dess - Ha det så bra gott folk!

Oj, oj, oj.....

.........vad det tog emot att börja jobba igen. Helt slut på kvällarna. Det märkliga är att när det är dax att gå och lägga sej, DÅ är fru Pettersson pigg. Och så ligger jag och löser korsord eller läser hur länge som helst. Snacka om ond cirkel. Ikväll är det ju dessutom så varmt ute så man har ingen som helst lust att sova.
 
Ja ja, men jag ska i alla fall fortsätta att berätta om vår resa: Vi kom till Gäddede vilket känns som en nödvändighet efter några dar i bushen. Det finns ingen dusch som är så skön där efter att ha levt stenåldersliv ett tag. Dessutom är det väldigt praktiskt att passa på att låna tvättmaskinen. I år hade vi dessutom stämt träff med Katrin och Magnus där. Så efter 2 veckor fick jag äntligen pussa på mina barnbarn. Och mina andra ungar naturligtvis. Tove åkte med dem upp. Trevligt att ha hela familjen samlad.
Bustrollet, herself.
Storfiskar'n
Vårat taikonläger där fiskedoningarna ordnas. Killarna for ut för några timmars fiske från båt. Det roliga var att Katrin och Tove gick bort till en liten udde och kom hem efter 20 minuter med den här:
Öring på 1,6 kg. Ni skulle sett killarnas miner. Dessutom upptagen med ett vanligt metspö. Tove höll på att ramla i sjön när hon skulle håva in och slå ihjäl den.
 
Ja det var Gäddede det. Sen for vi vidare till Strömsund, där Magnus föräldrar anslöt. Efter en natt där (jag lovar att den campingen står man bara en natt på) så skildes våra vägar. Johan och Tove åkte hem, Katrin och Magnus + hans föräldrar for mot Dorotea och själva styrde vi kosan mot Aspåsnäset och Nisse.
 
Nu mina vänner är jag tvungen att gå och lägga mej annars blir jag ingen bra fröken imorgon, så ha det!
 
 

Kauritstjärn

 
Så fortsatte vår resa över Stekkenjokk mot Kauritstjärn.
Visst är det mäktigt?
Några renar fick vi se.
Mina fiskare!
Bilden är tagen för ca 2 veckor sen och vitsipporna blommade för fullt.
Till och med morsan fastnade på ett kort.
Brasa är ett måste.
Johans fina öring.
Vi hade några jättefina dagar där och när jag tittar på bilderna längtar jag tillbaka så mycket. Men nästa år gör vi ett nytt besök.
 
Ikväll är jag ensam hemma. Tove är på partaj i Grisslehamn och Conta spelar i Burvik. Lugnt och skönt med andra ord. Nästa vecka ska jag jobba vilket jag ser fram emot med blandade känslor. Men sen är jag ledig en vecka igen. Så skönt! Nu ska jag krypa upp i soffan med en god bok, så ha det mina vänner!
 
 

Förlåt..................

 
....för att jag inte skrev igår, men vi fick ett kärt besök och kvällen bara rann iväg. Men innan dess var Tove och jag till Norrtan och hade en helmysig dag. Vi var in i alla möjliga affärer och kikade. Hittade en jättesöt tunika som jag inte kunde låta bli. Sen bjöd Tove mej på fika på Pelikanen. Kanondag.
Idag har vi varit till Rimbo för jag skulle klippa mej. Tove hängde med för hon vill passa på att köra med manuell växel så mycket som möjligt nu när vi lånat Katrin och Magnus bil.
På eftermiddagen tog Conta och jag en svamppromenad som så många andra verkar göra nu också. Och, jo vi hittade, men mycket smått än så länge så de fick stå kvar. Så får man hoppas att ingen annan hinner före att plocka dem när det är dags. Conta gjorde en underbar soppa på dem vi tog till middag. Smaskens värre.
 
Så fortsätter jag min reseskildring då: Från Storuman åkte vi och hälsade på Janne och Ulla. Vi stannade först i Vilhelmina och handlade.
Vid parkeringen ligger en gammal grund från en kyrka. Den var som ni ser byggd i ett kors. Kommer tyvärr inte ihåg från vilket århundrade den var, men gammal är den.
Vi passerade Malgomajsjön.
En av mardrömmarna på denna resa: Fatmomakkebacken. 10% uppförslut, nypålagt rullgrus, vill inte möta någon där. Lång som ett as är den också för bakom kurvan långt därframme så fortsätter den nämligen. Hua!
Utsikt över Gikasjön.
Uppe på fjället bakom stugan.
Sushi på norrlandsvis med röding.
Efter ett par dagar med fiske, promenader och trevligt sällskap bar det av nedåt i samma galna backe igen.
Därefter åkte vi till en annan av våra höjdpunkter, men det får ni veta mera om sen. Ha det!
 
 

Semester och sniglar

 
Läste i Norrtäljetidningen i dag om damen med barnbarn som dödade ca 380 sniglar per dag och tyckte de var helt nedlusade med sniglar. Jag säger bara det - välkommen hem till oss ! Sen vi kom hem i söndags har jag tagit mellan 500 - 600 sniglar/dag. Det kallar jag nedlusning. Bra var ändå att få veta att de inte lägger äggen förrän på sensommaren. Då finns det lite mera hopp.
 
Igår skrev jag ju om vårat stopp vid Vojmån. Idag tänkte jag berätta hur det var när vi skulle ta oss därifrån till Storuman. När vi hade ca 1½ mil kvar till Uman blev det totalstopp på vägen. En tankbil hade vält och trafiken stoppades i båda riktningarna. Vi hade bilar både framför oss och bakom oss. Men sicken tur att vi stod precis vid en liten grusväg, och sicken tur att man har en man som kan backa med små marginaler trots att husvagnen sitter på. Det blev till att vända och ta en liten omväg på ca 5 - 6 mil, GRUSVÄG.
Till saken hör att vi tänkt tanka i Uman så vi hade inte så mycket soppa i tanken precis. Hjärtat satt i halsgropen ska jag säga. Dessutom regnade det.
Så här fint var vårt ekipage när vi kom fram.
 
Nåväl, fram kom vi men blev kvar där ett dygn längre än vi tänkt för det tog två dygn för räddningstjänsten att få bort tankbilen. De fick ta till experthjälp från Stenungssund.
Så här vackert var det på himlen en sen kväll i Avasund.
Johan klarade inte av att köra omkring i en skitig bil.
Fina fisken !
 
Efter Storuman åkte vi till Grundfors och hälsade på Janne och Ulla, men det berättar jag om i morgon. Ha det!

Hemma igen !

Igår kväll landade vi i Edsbro igen efter en resa på precis tre veckor. Lite blandade känslor faktiskt, jag hade kunnat stanna ett par veckor till. Men å andra sidan ska Conta och jag åka upp till Svaningen om ca två veckor (dock utan husvagn) så man ska väl inte klaga.
Får väl ändå säga att vi hade en fruktansvärd tur den här gången, för när Conta skulle ställa husvagnen på sin rätta plats imorse så visade det sej att bilen hade pajat. En rem som gått av och som gör att servon inte fungerar. Vi körde ändå 60 mil igår. Inte så kul om man blivit stående på E4:an. Tyvärr är det ingen som kan laga den, den här veckan, så det blir till att ställa in en massa planerade saker.
 
Resan då: Jo första anhalten blev Tönnebro där Johan mötte upp.
Många bilar var det.
Sen körde vi upp till Vojmån som ligger ca 1½ mil norr om Vilhelmina. Där stod vi i två nätter.
Det var högt vatten så lite svårvadat var det.
Där fick Johan sin 3 kilosgädda. Nu var det ju harr eller öring vi var ute efter men strömgädda är inte så dumt det heller. Halva panerade vi och stekte, mums. Den andra halvan malde vi, satte till lite räkor, ägg och grädde. Sen stekte vi det som biffar. Kanongott!
 
Berättar mer om den fortsatta resan i morgon för nu måste jag gå och ta hand om tvätten. Och lite middag ska vi väl ha också. Ha det!

Väntan

Sitter i husvagnen på campingen i Gäddede och väntar på att resten av min älskade familj ska ansluta. Johan är ju redan med oss. Tyvärr har både Katrin och Magnus 3 abonnemang och häruppe är det bara telia som fungerar så vi har inte haft någon kontakt sen igår då de passerade Hudiksvall. Jag vet att de planerade att övernatta i Ramsele, så de bör dyka upp om ett par timmar.
 
Campingen i Gäddede, vad ska man säga om den? Många holländare och norrmän. Och norrmännen hör inte till de mest tystlåtna precis. Har stött på fenomenet förut och det är partaj så det räcker. Inte kul när man försöker sova. Holländarna däremot är oftast medelålders och tystlåtna. Åker omkring i de mest märkliga husvagnar också. Nej, jag föredrar att stå ute i bushen faktiskt med naturen som närmaste granne.
Eftersom vi oftast står vid vattendrag så är det inget problem med disk, tvätt och hygien. Gasol har vi också så är vattnet så kallt som i Gaustaån ( ca +3) är det bara att värma på spisen.
 
Vädret då? Jo just nu duggregnar det men annars har det varit blandad kompott. Igår var det riktigt varmt, typ 25+. Men jag gillar när det är mellan 15-20 grader. Då orkar man fortfarande röra på sej. Någon soldyrkare har man väl aldrig varit direkt.
 
Bilder från vår resa får anstå tills vi kommer hem. Vi har Contas lilla blå dator ( även kallad segobert) med oss och den får man inte göra för avancerade saker med, då kan man lika gärna vänta tills man kommer hem. Fortare än så går det inte.
 
Nu ska jag ta en liten promenad och titta om jag hittar några ungar efter vägen. Vi hörs och ha det så bra!

RSS 2.0