Anders braskar, julen slaskar.

Eller vise värsa, ja vi får väl se vad det blir. Igår var det i alla fall snöskottning som gällde.

Och som det ser ut nu är det det som gäller idag också. Arma kropp.

Tove och jag adventspyntade lite igår också. Jag har köpt nya gardiner till köket och kammaren som jag blev väldigt nöjd med.


Kammaren.


Köket.

Ikväll gäller det att ladda för morgondagen. Det är julpyssel i bygdegården och både Conta och jag ska jobba där, samtidigt som vi är barnvakt till Emil och Ella. Förra året så kom det ca 50 barn och pysslade. Kul! Helgen kommer i alla fall bli intensiv känner jag på mej. På söndag har ju hembygdsföreningen marknad också och den måste besökas förstås. Så ha det så hörs vi!

Guldkorn

Nu i mörkret gäller det att hitta de där små guldkornen som förgyller vardagen. Annars riskerar man ju att deppa ihop alldeles. Har märkt att ju äldre jag blir ju svårare har jag för höstmörkret. Inget är riktigt roligt. Men det kan räcka med att man får en kram emellanåt, eller barnbarnet bestämmer sej för att prata med mormor i telefonen. Inte för att samtalen blir så långa men ändå. Eller som idag när solen bestämde sej för att titta fram. Ett guldkorn som jag fick syn på igår när jag kom hem var det här:



Stackaren har inte fattat att det är november, men ack så fin. Sen kan man ju också se ljuset i tunneln: om drygt en månad vänder det och blir ljusare igen och om ca 6 månader är det semester!
Ja, och så var denna dag räddad. Ha det go' vänner.

Fars dag

Idag kom Katrin med familj hit för att fira far i huset. Vi åt tacos. Till efterträtt blev det glass med hallon. Mums!



Ella övertalade morfar att ta fram gitarren så de kunde sjunga blinka lilla stjärna. Det blir nog en sångstjärna av den ungen.
Nu blir det till att slappa i soffan en stund, sen är det natti, natti.

Projekt ...... många


Jag fick överta en påbörjad ryamatta av min mamma som hon i sin tur fått av en väninna som i sin tur hade ärvt den efter sin svärmor. Men jisses vad kul det är. Det är säkert 30 år sen jag knöt en rya sist men jag kom faktiskt ihåg hur man gjorde.



Det är bara det att i köket ligger en påbörjad ofta till Ella, i sykorgen ligger en påbörjad tröja till mamma som hon inte klarade av, ute i vävrummet väntar en matta, i Myskja sitter en sjal i vävstolen, sen är det alltid en strumpstickning på gång. Dessutom ligger det ca 8 böcker olästa. Jag har nog inte tid att jobba snart. Men man har det ju inte roligare än man gör sej och det här är skitkul! Nu ska jag gå och knyta ett tag igen, sen är det dags att knyta sej. Ha ha där fick jag till det. Ha det go' vänner!

RSS 2.0