Busselände

Ännu en dag där man får vänta på bussen. Kom ner 16.45, den skulle gå 16.58 och den kom 17.17. Olycka i Stockholm. Ja,ja stockholmarna måtte vara väldigt dåliga på att köra eftersom det skylls ofta på det. Konstigt att man aldrig hör talas om de olyckorna sedan, de måste ju vara lite större om det ska bli såna förseningar. Det blåste ju ganska ordentligt så jag blev helt genomfrusen. Vad glad jag blev då när jag kom hem och Conta hade gjort Railis fisksoppa. Den blir man VARM av.

Åt fel håll


Bussväntan


Tv-mys

Började stort med att byta dukar och vika tvätt när jag kom hem. Men det slutade med tv-mys i soffan med Tove. Vi tittade på tlc där de visade en kvinna som hundra personer fick gissa åldern på. Genomsnittsåldern på gissningarna blev 53. Hennes riktiga ålder var 39. När de skurit lite här och där(bara i ansiktet) sminkat,frissat, givit henne nya tänder och stylat upp henne så fick hundra människor gissa hennes ålder igen och då blev genomsnittet 33. Häftigt va? Men jag lovar-det såg ont ut. Nej nu blir det bingen. Natti, natti.

Tove


1:sta Advent

Vi var upp till Åsavallen och kikade på julmarknaden. Jag köpte en sängmatta som Solan Åberg gjort. Hon hade vävt in fårskinn i den så den var riktigt skön och mysig. Conta köpte en ljusstake som Torsten Nyström gjort. Kul med inhemska hantverkare tycker jag.
Av någon anledning kunde vi inte gå ut på internet igår, men idag fungerar det helt plötsligt igen. Konstigt. Så därav anledningen att jag skriver om detta idag.
Annars var väl den här dagen ingen höjdare till att börja med. Tandläkarbesök!!! Jag hade bitit av en tand, rätt ordentligt också, så det blev lite mer komplicerat än vad som var tänkt från början. - Fan, nu får jag ju jobba också, sa tandläkaren. Och jag gick därifrån 1000 kronor fattigare.
På eftermiddagen skulle jag varit på personalmöte men det lyckades jag glömma bort. Kom på det när jag satt på bussen hem. Hmm det är andra gången på en vecka nu som jag glömmer viktiga saker. Förra veckan var det ju frissan. Kan det bero på att hårddisken börjar bli full? Det är mycket nu.

Inhandlat på julmarknaden


Julpyssel

Idag har det pysslats och bakats i bygdegården. Det kom jättemycket folk. Det som också var kul var att det kom så många pappor. Men jag tror faktiskt Conta var ensam morfar. Han hade Emil med sej medans Katrin och Ella var på julmarknad i Hallstavik. Det bakades pepparkakor, gjordes tomtar, smällkarameller, apelsiner med nejlikor och stöptes ljus. Det serverades också lussebullar, pepparkakor, saft, kaffe, te och glögg. Ikväll är det pub men få se om man orkar gå dit, känner mej rätt slut faktiskt.

Pepparkaksbak


Vävning

Ikväll stundar vävning. Denna ska vara klar till jul är det tänkt. Är sugen på att göra något annat nu. Gardiner eller sjal, har inte bestämt mej än.

Nytt rekord

Idag när jag skulle hem från jobbet hade jag 10 minuter på mej innan avgång, ilade som en idiot. Då är bussen försenad en kvart - typiskt. Men sen ni...sen gick resan till Edsbro på 15 minuter. Inga 70 där inte. Så jag var hemma nästan samma tid jag skulle varit utan försening. Vojne, vojne!

Ibland blir jag sååååå..

Frustrerad kanske är rätta ordet. Det är bara att konstatera att det inte alltid blir som man tänkt sej. Började dagen med att försova mej. En hel TIMME. Jag som skulle hinna så mycket innan jag åkte. Istället blev det brandkårsutryckning...man kan faktiskt klä sej, äta frukost, sminka sej, fixa håret, borsta tänderna och dricka 2 koppar kaffe på en kvart. Men det är inte att rekommendera. Pulsen hade nog inte kommit ner i normalt förrän jag var på jobbet. Suck!
Efter det har dan flutit på i alla fall, jag menar, alla var snälla och trevliga och inte snubblade jag eller slog halvt ihjäl mej heller. So far so good. MEN sen hann jag inte mer än innanför dörren hemma, så ringer telefonen. Hej säger en röst, hade du inte en tid hos mej idag? Jooo, det hade jag ju. Hur ända in i lingonskogen kan man glömma FRISSAN??? Så pinsamt. Och nu får jag vänta två veckor till. Så nu går jag och drar det berömda täcket över huvet! Ha det!

Något att längta till


Gråååådag

Blev det ljust idag? Jag tror inte det. Dessutom hade busschauffören på vägen hem släckt ner alla lysen så det blev man inte piggare av precis. Väl hemma umgicks jag med mina vänner tvättmaskinen och strykjärnet. Inte så uppiggande.
Men jag har startat upp ett projekt.....jag ska försöka övertala min man att måla alla tak nere, vita. Helst före jul. Det kan gå. Får väl göra som jag brukar göra när jag vill ha något snickrat - köpa hem färg och pensel och stå redo. Det brukar funka när jag håller i hammaren i alla fall.
Nej nu blir det till att slappa framför tv:n en stund och sen natti, natti och drömma om ljusare tider.

Ella och Johan


En ljus söndag

Katrin, Ella och jag har varit på ljusparty hos Tuija. Mmmm så mycket gott det fanns att lukta på. När vi kom hem igen var gammelmormor och Carl-Ove här. Och så morbror Johan förstås. Honom gillar Ella.
Annars har denna helg gått åt till att putsa fönster och byta gardiner. Får passa på att göra det nu för jag kan nämligen inte ägna mej åt bakningen som jag först tänkt, då ugnen har sagt upp sej. Ingen undervärme....men nytt element är beställt så det ska väl ordna sej.

Pyssel


En lååååång dag

Började halv åtta, men det känns som jag inte gjort värst mycet nytta. Vid nio-tiden smet jag iväg på cellprovstagning, inte kul, men ett nödvändigt ont. Fick lära mej att det tar mellan 10 - 20 år att utveckla livmoderhalscancer och går man då på koll vart 5:te år har man ju faktiskt en bra chans att klara sej.
Efter detta vart det jobbet en stund till innan jag begav mej till akuten med min stackars fot som är både svullen och öm. När man väl sitter där och tycker synd om sej själv börjar man ju så småningom titta på medmänniskorna runt omkring och helt plötsligt tänker man att herregud vad har jag att klaga på - lite ont i foten! Där satt en människa som knappt kunde andas, en som helst ville ta livet av sej och en med ett blåöga som satt över halva ansiktet. Men väntan blev dock inte så lång, efter 250 spänn och en halvtimme fick jag först träffa en jättetrevlig sköterska och sedan en lika trevlig läkare. Sen blev det röntgen och 200 spänn till innan jag träffade läkaren igen. Det var ingen fraktur däremot en kraftig inflammation. Så nu blir det inflammationshämmande medel och ta det lugnt och inte springa omkring på några dar. Ska sticka lite strumpor kanske.
Åkte ändock tillbaka till jobbet för ett litet samkväm med mina arbetskamrater. Vi lagade en tre-rätters middag tillsammans och hade mycket trevligt. Hade tur och fick lift hem så jag var hemma vid halv nio.
Väl hemma däckade jag i soffan, så nu sitter jag här - skitpigg.

Skitmåndag !

Vaknade imorse av att jag hade jätteont i foten. Vet inte om det är efter min vurpa i fredags, men pektån är svullen och även under så det känns som man kliver på en pigg varje steg man tar. Å andra sidan är det ju konstigt om det inte visar sej förrän nu. Avvaktar i alla fall till imorgon och ser hur det är då. Man springer inte kan jag ju säga.
Jaha, förutom det då så hade jag ett besök hos tandhygenisten också och naturligtvis har jag bitit av en tand också så det blir ett besök hos tandläkaren med. Precis vad man önskar sej i dessa pengatider.
Slut på gnäll, det måste ju finnas nåt positivt också. Men jag lovar att jag fick tänka till en stund men så kom jag på att jag träffade en jättetrevlig busschaufför imorse, jag fick en komplimang av en kollega och jag fick en kram när jag kom hem. Dagen var inte förgäves tack och lov.

Fars Dag

Hade besök av alla barn och barnbarn. Far i huset bjöd på sjömansbiff och Tove hade gjort tårta. Mycket gott. När vi blev själva igen hamnade vi framför dumburken och true talant. Egentligen hejade jag på Paulina men alla var så himla bra så det spelade egentligen ingen roll vem som vann.

Berit Pettersson

Välkomna till min nya blogg som kommer att handla om både dittan och dattan.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0