Födelsedagsbarn

Idag fyller våran Emil 5 år. Tycker inte det var länge sen han kom. Det innebär ju också att jag blir 55! Hemska tanke.


Jag var ju barnvakt åt dem igår och det var ju ett perfekt väder att vara ute i. Vi åt tom mellis ute. Jättemysigt. Fast vårluften tar. Emil somnade med huvet på köksbordet medans jag lagade middagen.
Imorgon åker vi i alla fall till Harka och grattar ordentligt.

Resten av helgen får vi nog ägna oss åt att riva badrum. Äntligen ska vi förnya. Något jag sett fram mot länge. Rapport kommer sen så ha det!

Fortsättning följer

Måste bara följa upp gårdagens inlägg. Jag hade ju faktiskt mer att säga. För att se snygg ut behöver man inte sluta äta eller träna ihjäl sej. Det räcker med att klä sej med kläder som passar ens kropp och ålder. Ett program jag rekommenderar är "what not to wear" på tlc-kanalen. Där får folk lära sej kläder, smink och frisyr från grunden. Ibland känner man inte igen folk när de stylats färdigt. Gå gärna in på deras hemsida och kolla.
Sen har vi också Go'kväll på torsdagar, Trinny och Susannah osv.
Det är faktiskt ganska många som tror att ju mer urringat, ju kortare kjolar osv gör att man ser mer sexig ut. Skulle inte tro det - det ser bara smaklöst ut.
 
Nog om detta, nu ska jag inte klaga mer.
 
I morgon blev jag ledig från mina barnbarn då Katrin tagit ledigt istället. Skönt för dej tänker ni. ICKE! Hade mycket hellre umgåtts med dem än att besöka tandläkaren. Misstänker att det inte blir ett varken roligt eller billigt besök. Urk!
Efter det blir det nog ett besök i vävstugan, sjalen har tagit onödigt lång tid. Men får skylla mej själv, den väver ju inte sej själv precis.
 
Nu närmast drar soffan, så ha det!!
 
 

Sorry, sorry

Jag vet, slött av mej men jag har inte haft inspiration på ett tag att skriva. Men idag rusade en massa tankar i huvudet och helt plötsligt kände jag för att skriva av mej lite.
 
Såg bl a ett inlägg, där någon var ilsk för att hon tydligen fått kritik för att hon lade ut så mycket träningsresultat och bilder när hon tränade. Men hallå, varsågod! Jag blir inte taggad, tvärtom, men det finns ju sätt att ta sej förbi de bilderna så inte gör det mej nåt. Men det är jag det. Jag vet ju människor som inget annat vill än att gå UPP i vikt och som mår ganska dåligt när det blir för mycket: har tränat så och så mycket, har gått ner så och så mycket osv. Och de människorna har kanske haft en sjukdom som har satt sej både i kropp och i huvudet. För dom är det inte så lätt att ta sej förbi allt det här. Tro mej, jag har en närstående som emellanåt tar väldigt illa vid sej. Hon har också visat mej hur sjukt det här samhället är med alla sina kroppsideal. Det finns ju faktiskt andra värden här i livet.
Och ja, jag försöker hålla mej till lchf-dieten. MEN inte för att använda som någon slags bantningskur utan för att må bra och det är skillnad. För visst fuskar jag ibland men det brukar alltid straffa sej med en uppblåst och svälld mage som gör ont. Inte kul. Folk brukar fråga mej hur mycket jag gått ner i vikt. Ska jag vara ärlig, nästan ingenting. Däremot har midjemåttet minskat med ca 10 cm. Tyder på någon slags överkänslighet mot gluten. Så jag fortsätter med min lchf, men inte f-n tänker jag börja träna för att jag ser några bilder.
Jag tycker om yoga, ibland känner jag för att cykla, simma eller bara gå ut och gå, men jag gör det bara om jag känner för det just då. För jag vet att hur mycket jag än tränar så är jag 50+ och jag kommer aldrig att se ut som en tjugoåring igen. Jag bär mina valkar och rynkor med stolthet, jag har jobbat ihop dem med skratt och gråt alldeles själv.
 
Jag blev idag påmind om hur kort livet kan vara när en bekant till oss hastigt gick bort. Så varför tvinga sej till andras kroppsideal? Eller andras tyckande och tänkande? Jag är mej själv, det är bäst så.
 
Så kära vänner, var er själva och framförallt - ta hand om er på ett bra sätt! Livet kan vara kort.
 
Sömn är det bästa för kroppen sägs det, så natti, natti!

RSS 2.0