Nu vet jag.....

....vad jag har för bh-storlek. Mamma och jag åkte in till Norrtälje och Felicias. Vilken service och så många fina bh:ar. Men jag som alltid kört med c-kupa var ju fel ute kan jag säga. E-kupa skulle de va. Men attans vad bra den satt!

Doftpåse fick man på köpet.
Tvättråd man fick var att helst tvätta för hand med flytande tvättmedel eller galltvål. Absolut inget sköljmedel. Så det får man väl följa nu så den håller några år.
Efter det besöket gick vi upp till hm, lindex och kappahl. Jag var ute efter ett par byxor men där gick jag bet. Älskar min mammas kommentar när vi gått runt några varv: Jamen dom har ju inte kläder för fullvuxna!
Nu får det bli natti, natti. En hård helg stundar. Ha det!

Äntligen

Äntligen börjar jag känna mej på banan igen. Så slut som jag känt mej de senaste veckorna vet jag inte att jag känt förut. Först febern och sen pollen + alla måsten som alltid kommer i maj. Men nu har jag betat av de flesta måstena och har bara roligt framför mej ett tag. Det sista måstet var i går då jag betalade räkningarna som jag hatar. Kan dra mej ett par dar innan jag kommer till skott. Typiskt då att det kom en ny idag som måste vara betald inom 4 dagar. Tur att den inte var så betungande.

Imorgon ska jag åka och klippa mej. Sen ska jag gå på promenad med syster ysters hund och sen ska mamma och jag göra Norrtälje. Vi har nämligen fått varsitt presentkort på Felicias. Spännande, tror inte jag varit in i någon riktig bh-affär förut. Och om det finns någon ork kvar så kanske det blir lite väveri på kvällen också.

I helgen ska Emil och Ella vara här från fredag till söndag. Katrin förklarade för Emil att det skulle bli två nätter. Ella som stod bredvid ropade då: Jaaaaa mormor! Då har man väl skött sej antar jag. Emil har för övrigt önskat att få sova i mormors husvagn, men han vill sova bredvid morfar. Hm.

Jaha, det är väl bäst att man går och nannar kudden en stund nu, så ha det go' vänner!

Tiden

Vart tog den vägen kan man undra? Denna vecka har det varit fullt upp...igen. Väveriet har jag inte varit till sen i början på maj. Snart skickar dom väl ut en efterlysning på mej. Men inför sommaren är det ganska mycket att göra på jobbet. Sommarschema och raggning av vikarier tex. Och det är ju inte så att man stänger av det klockan 4 och går hem precis. Det surrar runt i huvudet hela tiden.
Sen har jag inte varit helt ok sen jag var sjuk. Kom på att det förmodligen är pollen som spökar. De senaste åren har jag märkt att jag alltid är lite småsnörvlig den här tiden. Men i år är det värre än vanligt och så fruktansvärt trött. Men idag har jag fixat medicin, nu får det vara nog.

Annars har vi varit barnvakt i helgen. Katrin och Magnus var på 30 årskalas i bygdegården, så de sov också över. Dessutom hämtade Conta Tove och två kompisar till henne i Norrtälje i natt. Så både hus, Toves hus och husvagnen fylldes. I morse tog jag morgonpasset med ungarna, men sen när alla kvicknat till + att även Johan hittade hit så blev jag så uppvaktad på mors dag. Nästan så man fick en liten tår i ögat.
Mindre kul var det ju att Katrin ringde senare på em. och berättade att Ella spytt ner bilen 3 gånger på vägen hem. Gissa vem som var min sängkompis i natt? Så nu är det bara att proppa i sej vitpepparkorn.

Ikväll åkte Conta och jag upp till mamma och fikade. Man kan svära över Ronöholmsvägen övriga årstider, men inte den här tiden på året. Det är så vackert att åka den med alla syrener, vitsippor, gullvivor, äppelträd och liljekonvaljer som blommar.

Nåväl, imorgon stundar en ny dag så det är väl bara att gå och lägga sej. Ha det så bra go' vänner.

Minisemester

I onsdags kväll for vi iväg till Fyrväpplingen på vår årliga minisemester. Jättebra om man vill kolla att allt fungerar innan den riktiga semestern. I år kunde inte Johan följa med då han jobbade, men annars var alla med.

I början var vi alldeles själva.

Men här kommer resten.

På torsdagen blev det en roddtur till dagens läger.

Optimisterna trodde att vissa skulle ta en tupplur, så vagnen var med.

Ack vad dom bedrog sej. Här är det pluppspaning.

Storfiskar'n

Grillmästar'n

Men gott var det!

Den här lille gynnaren adopterade Conta och Tove som föräldrar när de var ute i båten. Förmodligen hade han varken syskon eller mamma. Han var med oss hela tiden och när vi rodde därifrån så kom han efter. När det var ca 100 meter kvar till bryggan vek han dock av. Tack och lov, det var lite hjärtskärande.

Emil och Ella leker att de gungar gungbräde.

Döm om vår förvåning när Katrin tycker att Ella låter lite konstigt när de lite senare plockar gullvivor och får se den här alldeles bakom Ella.

Det är ca 400 - 500 meter ner till sjön. Senare fick vi höra att han följt efter en annan familj upp. En av våra grannar tog hand om stackarn och bar tillbaka honom. Med tanke på alla lösspringande hundar hade han nog inte klarat sej så länge uppe vid husvagnarna. Och det verkade som om han stannade vid sjön den här gången.

Om vi fick nån fisk? Jodå, det blev nog en 4-5 stycken. Men behållningen är väl mest att komma hemifrån ett tag. Det är alldeles för många måsten hemma. Ha det!

Sjukstuga

Ärligt talat, vilken pärs jag åkte på. Feber från söndag till lördag. Jag som normalt ligger på ca 36.3, hade helt plötsligt 39 och lite till några dagar. Snacka om utslagen. Känner att man är för gammal för sånt här. Skulle ta mej från busstationen till jobbet i går och var helt skakig när jag kom fram.

Idag har jag och en kollega varit på en superbra föreläsning i Uppsala. Den handlade om autismspektrum förstås, men mycket givande.
För övrigt hade häggen slagit ut där, och det doftade så gott.

Nu har jag ca 6 timmars arbetsdag kvar innan långhelg. Så skönt!

Hoppas ni också får en bra ledighet. Kram på er!

Barnbarnssjuka

Efter att alla gäster gått hem i söndags så drabbades jag av feberfrossa. Jag som har en normaltemp på 36 fick helt plötsligt 38. Snacka om att man känner sej sjuk. Det snurrar och man fryser. Stannade hemma igår, var nästan feberfri på fm men på kvällen slog det till igen. Samma sak idag, så det blir till att vara hemma imorgon med. Förmodligen är det samma sjuka som barnbarnen hade förra veckan och Magnus däckade i lördags i samma sjuka. Dom är giftiga de där barnbarnsbacillerna.
Idag har man för övrigt inte kunnat sticka ut näsan genom dörren. Hela Valla stinker kopiss och naturligtvis ligger vinden på från söder. Hua.
Nu ska jag krypa ner i sängen igen. Ha det!

Dop och uppvaktning

Igår var vi på dop. Conta och Tove sjöng i kyrkan. Och får jag skryta lite så måste jag säga att vilken duktig dotter jag har. Hon kan verkligen sjunga med känsla och inlevelse och jag var inte ensam om att tycka det.

På eftermiddagen planterade Conta och jag en massa växter i stenpartiet. Min vision är att jag ska ha så mycket fint där så att ogräset inte får plats. Vi får väl se om jag lyckas.

Idag blev jag uppvaktad av nära och kära. Mycket fint fick jag, bl a ett halsband som Ella snodde och gick omkring med hela dagen. Det var knappt jag fick igen det när hon skulle åka hem. Magnus stackaren låg sjuk hemma i hög feber så honom skickade vi hem en tårtbit till.

Nu ska jag krypa ner i bingen och ladda för morgondagen. Ha det!

Full fart

Började dagen med att skura ur lådorna i köket och kasta sånt som vi absolut inte använder. Det blev en del. Det är sånt som jag tänkt göra länge men som man bara skjuter upp. Lite typiskt mej faktiskt.
Sen blev det bakning för hela slanten.

Först blev det hastbullar i brist på jäst.

Sen blev det bondkakor....

och strassburgare fast med choklad.

Avslutningsvis en kardemummakaka.

Mitt i allt bakande fick jag kärt besök av Katrin, Emil och Ella. Och de hade bakat syltrutor till mej. Gullungar!

Emil brås på morfar. De är bägge två Tom och Jerry-fan. Lyckan blev stor när det upptäcktes att man kunde se dom på youtube.

Ella ägnade sej åt att rita.

Nu ska jag bara äta middag, min man serverar fisk. Sen styr jag kosan till Myskja och väveri, så ha det go' vänner!

Valborg och revy

Som vanligt firade vi valborg med våra grannar. I år blev brasan jättebra, brann med jämn takt om man säger så. Vi blev bjudna på fika inne hos ena grannen efteråt. Johan sov över här. Han har inte varit på majbrasa sen 2003 sa han. Så det var ju på tiden att han kom med.

Ikväll har Conta och jag stått och sålt korv,kaffe och godis uppe vid bygdegården. Det är ju revy-tider. Vi hade ju tur med vädret. Jag har varit med om att det regnat och blåst som sjutton och händerna har varit som isbitar. Mycket folk kom det också. I år har dessutom bygdegården köpt in ett jättestort partytält som vi stod i. Det gav ju lite lä + att vi fick lite bättre plats. Det tältet finns förresten för uthyrning om någon känner för det.

Nej, nu ska jag ladda inför morgondagens arbete. Så natti, natti på er.

RSS 2.0