Sportlov

Fast nu för tiden är det bara Conta som har det i vår familj. Men han roar sej så bra på egen hand så det är inget synd om honom. Han har varit ut på sjön idag tex, men fick bara snorgärsar och dom vill vi inte ha. Det här är förmodligen sista veckan man kan gå ut på sjön, sen blir det för farligt om det inte blir köldgrader igen förstås. Men efter de vintrar vi haft de senaste åren så tycker jag faktiskt vi kan få en mild vinter i år.

Jaha, i morgon är jag ledig. Ska åka ut till sjukstugan i Harka och ta hand om mina gullepluttar som är sjuka igen. Och imorgon kväll är det vävning. Så nu tänker jag dra täcket över huvet och ladda batterierna. Så natti, natti på er!

Isbana och cafe' Valla

Tove och jag försökte åtminstone ta en promenad idag. Men det var inte lätt. Det slutade med att vi skippade vägarna och tog oss via skog och åkrar hem. Snacka om isbana överallt.

Fiket öppnade med att familjen Berg/Pettersson kom hit. Emil han längtar så efter att vi ska köra hem husvagnen. Han har redan börjat planera vad han ska ha med sej i den.
I vilket fall så fortsatte fikandet när både Johan och Ingrid dök upp. En mycket trevlig eftermiddag.
Katrin har förresten hittat ett vårtecken. Hon har bladknoppar på syrenhäcken. Om ni vill kan ni gå in på hennes blogg och se bildbeviset. www.katrinpslilla.blogg.se.

Nu säger jag natti, natti och ha en bra måndag!

Litet av varje

Igår kväll spelade Conta och jag kille. Det gick riktigt bra.

Så ska det se ut minsann!

Jag gjorde också klart badtunnemössorna som en kollega beställt.

Fina va?

Annars har vi pysslat med allt möjligt idag. Det var ju inget vidare väder precis så utevistelse lockade inte. Men Conta och Tove lånade Ingrids bil så hon fick övningsköra med manuell växellåda. Så det blev en tur till Rimbo för deras del.
Själv stannade jag hemma och bakade kakor.

Med socker och kanel på.

Sen har vi bokat LappJackes koja till vecka 31. Hoppas det funkar med semestern bara, det fanns inte så många veckor att välja på. Det blir också Norrland efter midsommar ett par veckor. I år låter det som Johan tänker hänga med också. Även Katrin och Magnus ska vi försöka sammanstråla med. Kul att barnen vill följa med tycker jag. När Emil och Ella blir lite större finns det flera ställen att visa för dem. Men det är ställen utan el och mycket strapatser så de får växa till sej lite först.

LappJackes koja
Nu har vi något att se fram emot. Genast blev livet lite lättare. Nu är det dax att fixa middag. Det blir texmexgryta hos Petterssons ikväll så ha det go' vänner och en trevlig helg på er!

Bra dag

Idag var det verkligen toppenväder. 4+ mitt på dagen och sol. Wonderful, fast man blev lite blöt om fötterna. Får skylla mej själv som tog fel skor imorse.

Dagen har varit bra på flera sätt. Om två veckor får jag äntligen nytt schema, så istället för att börja 7.30 fyra dar i veckan har den tiden minskats till två och istället har jag fått två morgnar där jag börjar 9.30. Visserligen får jag jobba till 17.30 de dagarna, men det gör inget. Jag har så lång startstrecka på morgnarna så det ska bli jätteskönt att slippa stressa. Sen har det också andra fördelar men de kan jag inte skriva om här. (sekretess) Det känns i alla fall kul att jobba igen.

En annan kul grej idag var att jag pratade med både Emil och Ella på telefonen när jag satt på bussen hem. Det är en upplevelse. Lillskruttan berättade att hon vispat grädde till semlorna, fast mamma fick förstås tolka lite. Men vilka pratkvarnar! Jättekul tycker jag.

Ikväll har vi varit hundvakt till Midget. Gosehunden! En liten promenad tog vi, men det var svårt att veta vart man skulle gå för det hade blivit lite halkit och den mannen vet hur han ska dra, men vi kom hem helskinnade.

Nu blir det sängen. Hoppas morgondagen blir lika bra. Natti, natti!


Onyttig dag

Egentligen hade Conta och jag tänkt åka till Stockholm idag och bla gå på Nordiska museet där de har en slöjdutställning. Men vi bangade när det inte skulle bli så bra väder. Istället kom Katrin och hämtade oss och så åkte vi till Thuns.

Ella var också med. Väl där handlade vi inte så mycket. Katrin köpte lite till Ella och Conta köpte en kofta till mej som jag inte tyckte jag hade råd med. Gulligt va?

Sen bjöd morfar på fika också.

Många kalorier där.

Tove har tjejkväll hemma ikväll. Typ 8-9 tjejer. Så Conta bjöd Johan och mej på middag på Alladinos. Idag var verkligen spenderbyxorna på.
Nu har vi flytt upp på övervåningen och lyckas vi sparka igång tv:n så tittar vi nog på melodifestivalen. Så ha det!

Veckan som varit

Förra helgen tog Conta och jag en promenad och upptäckte detta träd fullt med sidensvansar.

Syns lite dåligt, har inte lärt mej zooma än, men de finns där.

Igår var jag i Harka och lekte med dottersonen som varit sjuk. Men igår var det ingen fara, han behövde bara en semesterdag framförallt från lillasyster innan det var dags för dagis idag.

Här görs det pärlplattor.

En promenad blev det också.

Och så solade vi på altanen.

Väl inne igen byggde vi koja.

Sen var det slut på friden. Mamma hade köpt nya bilbarnstolar och de måste ju provas.

Idag var det åter till verkligheten. Har faktiskt försökt smita ut så ofta som möjligt för att sola näsan. Vilket väder! Ikväll ska vi titta på the voice, tycker faktiskt det är ett ganska bra program. Bättre än idol i alla fall. Ingen är elak. Ha en skön kväll!

Letande

Nu har jag hållit på att leta efter ungarnas smålego hur länge som helst. Det är nämligen Emils stora intresse just nu. Jag ser lådan framför mej, men tror ni jag hittar den? Icke, det enda jag hittade var en vattenläcka uppe på utvind. Skitkul. Så det är bara att riva ut alla grejor som finns där. Men lite fynd gjorde vi där också. Bl a ett äkthetsbevis på Contas gitarr som han letat efter i flera år. Och hur det hamnat där kan man ju undra. Annars kan man ju också undra över varför man spar på så mycket skit. Eller så är det så enkelt att det man inte ser det finns inte. Nåja spaningen efter legot fortsätter, för att köpa nytt är inte billigt vill jag lova.

Imorgon ska jag förresten åka till Harka och leka med Emil. Han är sjuk stackarn och Katrin vill väl jobba någon dag denna vecka. Ella får vara på dagis för Emil behöver lite semester från henne. För övrigt är det förresten bara morfar som duger åt henne för närvarande.

Nu får jag väl ta tag i den där verksamhetsberättelsen jag skulle skriva också, innan läggdags. Natti, natti go' vänner.

Uppdrag

Har äntligen lyckats få ihop ett schema för sportlovet som ska hålla tror jag. Det är inte helt lätt att synka ihop alla. Visserligen blir vissa barn lediga men det är några av personalen också. Men som sagt nu ska det bara skrivas rent. Men sen ska jag också skriva en verksamhetsberättelse inför vävstugans årsmöte och det är skitsvårt rent ut sagt när man inte har någon mall från föregående år. Men förhoppningsvis får jag till det och kan se fram emot att det blir lättare nästa år.

Tittade just ut genom fönstret och konstaterade att jag nog får ta 6.40 bussen imorgon för att vara säker på att vara på jobbet halv åtta. De är inte att lita på bussarna precis.

Annars har det ju varit alla hjärtans dag idag. Kan inte säga att vi firar det på något speciellt sätt Conta och jag. Lite gelehjärtan kanske. Kramas och vara vänlig kan man ju vara varje dag.

Nej nu är det väl bara att krypa till korset och gå och lägga sej om man ska orka upp imorgon. Så natti, natti go' vänner och kram på er då!

Solen

Vilket kanonväder det blev idag. Conta och jag blev bjudna på fika hos systeryster så vi tog en promenad dit. Jätteskönt. När vi kom hem igen hade vi laddat batterierna så vi tog itu med förrådet. Vojne, vojne säger jag. Vad ska jag slänga, vad kan vara bra att ha i framtiden, vad kan ungarna tänkas vilja ha kvar? Snacka om beslutsångest. Men jag har blivit bättre med åren på att slänga faktiskt. Och appropå slänga ska jag nu slänga mej i soffan. Ha det!

Korv och Pulka

Det är grejor det! Vi fick besök av Emil och Ella idag medans Katrin och Magnus var till Uppsala. Och vad kul vi hade.


Ella tyckte det var lite jobbigt att pulsa i snön.

Men hos morfar satt man bra.

Pussgurka!

Det var spännande med brasa.

Morfars korv smakade bäst tyckte Ella.

Men Emil höll sej till sin egen han.

Och Emil bara kraschade hela tiden.

Men kul var det! Tack för en jättefin dag ungar!

Potta

Denna lilla potta gjorde jag åt en kollega idag. Den ska hon ha på huvet när hon badar badtunna. Fin va?

Shopping

Igår vart vi bjudna på en utsökt middag hemma hos Katrin och Magnus. Fläskfile´och hasselbackspotatis, MUMS. Emil och Katrin hade gjort efterrätt, dajmmuffins med vispgrädde, mums det med. Men innan vi hamnade där hann vi med ett besök i Norrtälje och hm. Så det blev två t-shirts, längre modell.

Idag kommer det en tjej och visar kläder från meandi hem till oss. Det lär inte bli billigt men där kan vi snacka kvalitet så i långa loppet lönar det sej.  Klockan 15 börjar det så känner ni för det så är det bara att komma. Tove har bakat blåbärspaj.
Nu ska jag gå och förbereda lite, så ha det.

Kallt

När jag gick upp imorse var det -21 ute. Hutter! Nu tänker ni att det gör väl inget, du är ju ledig på torsdagar. Förvisso, men jag råkade ha en klipptid i Rimbo halv nio, så det var bara att masa sej ner till busshållplatsen det. Och bussen var 5 minuter sen och jag lovar att det var långa minuter. Men nu är jag i alla fall fin i håret igen. Unnade mej faktiskt en kopp kaffe på Cissis också.

Väl hemma igen var det storstädning som gällde. Och som grädde på moset även snöskottning. Men får jag bara göra allt i min takt och i min ordning så går det så bra. Har jag dessutom ingen som springer ivägen heller, ännu bättre. Man kommer faktiskt på många bra ideer när man får fnula själv.

Nu ikväll så skolkar jag från vävningen, hade ingen lust att gå ut i kylan igen. Hittade en god bok istället, så den tänker jag återgå till nu. Ha det!

RSS 2.0