Istid

Fy, vad jag är less på denna vinter nu. Slapp man bara blåsten och isen skulle det kännas lite bättre, men icke. Strumpstickorna går varma i alla fall. Här är det senaste tillskottet.


Annars har det väl inte hänt så mycket. Man jobbar, äter och sover ungefär. Längtar tills man kan gå ut i trädgården och påta. Men som det ser ut nu, lär det dröja. Nej nu kryper jag ner i sängen. Natti, natti.

Sportlovet

Inte för att jag var ledig hela veckan. Ledig dag på torsdagen och semester på fredagen. I torsdagsmorse åkte jag in till Norrtan och hämtade mina älskade busungar. Tänkte de skulle få vara lite lediga från dagis så de fick sova över till igår. På torsdagen grillade vi korv ute. Egentligen hade jag planerat att vi skulle åka till badhuset i Rimbo, men Emil hade lite feber och var tvärsnorig så det får bli en annan gång. Jag hade köpt en film med pingvinerna från Madagaskar som Emil tittade på ett antal gånger. Ella är mer intresserad av min surfplatta. Det finns en del gratisappar att ladda ner till barn. Men Jesus, den ungen kommer förutom att bli sångfågel också bli datahacker. Hon zappade runt rätt friskt måste jag säga.


Lite pyssel på morgonkvisten.


Medans jag stekte pannkakor till lunch tog Conta med sej ungarna ut och gjorde denna fina gubbe.


De här fina tulpanerna fick vi av Katrin när hon hämtade barnen igår. Färgen är jätteläcker.

Idag har jag bakat matbröd som blev jättegott. Eftersom jag bakar mycket lchf är det mycket mandel- och kokosmjöl som gäller. Och ärligt talat så ledsnar jag på den smaken emellanåt. Men nu hittade jag som sagt ett recept där brödet smakar som man är van vid. Här kommer receptet:
Mixa 1/2 dl sesamfrön, 3 dl linfrön, 1/2 dl pumpakärnor, 1/2 dl hasselnötter till ett fint pulver. Tillsätt 1/2 dl fiberhusk, 2 tsk bakpulver, 1 1/2 msk brödkryddor,50 g smält smör, 250 g keso, 1 dl creme fraiche, 4 ägg. Rör ihop allt till en jämn smet. Forma till ca 10 bollar eller små limpor. Man kan pensla med ägg och strö på valfria frön om man vill. Grädda mitt i ugnen ca 60 min. Ugnsvärmen ska vara 170 gr. Jättegoda med ost på.


När jag nu tittar ut så bara vräker snön ner. JAG VILL HA VÅR! Så nu tror jag att jag kryper ner i idet , dvs vår sköna soffa. Så ha det go' vänner!




RSS 2.0