Midsommarhelgen

 
Den blev väl inte som vi tänkt från början men blev väldigt bra ändå. Alla barnen hemma i alla fall. Emil stackaren, åkte på vattkoppor så något Åsavallen blev det inte. Men vi plockade blommor, hade skattjakt, åt god mat, spelade spel och gjorde så gott vi kunde.
Redan på torsdagen startade vi med saftkalas.
Och rökte fisk.
På väg mot blommorna.
Tove och Ella.
Katrin och Emil.
Dragspel blev det också förstås.
 
Vilken tur vi hade med vädret! Lite skillnad mot idag måste jag säga.
 
Imorgon är det stora packardagen och fram emot kvällen styr vi kosan mot Norrland. Tyvärr är det väldigt högt vattenstånd så det kan bli lite marigt med fisket. Åtminstone i Vojmån där vi landar först. men för min del gör det inte så mycket, både läsningen och handarbetet ska med. Och kanske fattar man att man äntligen är ledig.
Vet inte hur det blir med inläggen under denna tid. Det är ju lite si och så med mottagningen. Men ni får väl kika in lite då och då för att se om jag lyckats.
Ha det nu så gott så hörs vi!

Resume'...

över de senaste dagarna. I tisdags hade vi avslutning på detta läsår. Då åstadkom jag denna:


Samma dag så tog ju Tove körkort. Conta hade gjort en kåsa till henne som hon fick som present för denna prestation.

Visst är den vacker?

I torsdags morse brottades jag med våran trimmer som inte ville gå igång. Många svordomar blev det. Det slutade med att jag körde igång gräsklipparen istället. Jag har konstaterat att dessa prylar måste vara konstruerade av en karl. Maken till krångel.

Igår kunde jag kompa ut några timmar och så även Conta, så då kunde han hjälpa mej att sparka igång trimmern. Även den vedhög som var kvar åkte in i ett huj.

Sen var det faktiskt en väldigt speciell dag igår. Vår 27:de bröllopsdag! Och ibland kan faktiskt den mest oromantiske få till det.

Fin va? Vi åt en god middag här hemma och sen tog vi med oss kaffe och gick ut för att spana efter djur. En rovfågel, ett rådjur och en katt blev resultatet.

Idag vart det ju innesittarväder. Men lite stryktvätt hann vi med. På eftermiddagen kom mamma och Carl-Ove och fikade. Nu får vi se fam emot solen imorgon. Ha det!

Lillskruttan.....

...har tagit körkort! Det ni, nu är vi nog utan bil Conta och jag. Men allvarligt talat så skönt att det gick vägen, det är hon värd. Men om jag nu får skryta lite så tycker jag att jag har väldigt duktiga barn. (fast det tycker väl alla i och för sej) Sen slog mej tanken att om jag nu har så väldigt duktiga barn så måste ju jag vara väldigt duktig jag också, som har uppfostrat dem menar jag. Nåja, Conta har väl varit med på ett hörn han också. Bra för självförtroendet att tänka så tror jag.

Stackars Conta mår inte så bra han. Hostar så man tror att lungorna ska hoppa ut genom öronen när som helst. Inte får han sova heller. Tur att det är sista jobbveckan för honom så att han hinner vila upp sej till semestern.

Själv så har jag bara fem jobbardagar kvar. Yeees, ska bli så skönt att vara ledig ett tag. Men som vanligt ligger jag efter med en massa saker som måste bli klara innan vi åker. Dels en massa trädgårdsjobb och så finns där lite ved kvar att kasta in. Rackarn's regn och ställa till det. Och sen måste jag gå igenom husvagnen. Tror jag ska börja skriva en lista faktiskt. Alltid är det något man glömmer. Visserligen brukar det ordna sej. Men det var nära att det gick åt h-vete en gång. Det var på den tiden vi hade bråttom att komma upp till Storuman, så att vi var där helst någon dag innan midsommar. Och då blev det så att när jag kom hem från jobbet fick jag i bästa fall en kopp kaffe och sen var det bara att tuta och köra. Den här gången hann vi till Unungehöjden när jag kom på att plånboken låg kvar i jobbväskan. Det var bara att vända och se glad ut. Tur att vi inte hunnit till typ Gävle eller ännu längre.

Nej, nu har klockan blivit för mycket i kväll igen. Natti, natti och ha en bra onsdag!

Sen sist

Jaha, någon picknick i torsdags blev det inte. Den liksom flöt bort kan man säga. Men vi tog en tripp till Thuns istället. Betydligt dyrare blev det förstås. Och som vanligt hittade jag mer till andra än till mej själv, men det gör inget så länge alla är nöjda och glada.

I fredags natt var jag chaufför. Hämtade Tove på club 12. Jisses så många studenter...och poliser. 1000 biljetter var sålda, förstår inte riktigt hur man kan trycka in så många på det lilla placet.

I lördags åkte Tove, Katrin, barnen och jag upp till mamma och fikade. Eller som Ella sa: mommo Tertin och Caltove. Hon har så mycket fina blommor min mamma, förstår inte riktigt hur hon bär sej åt. Bl a hade hon en Clivia som var full med blom. Hon kanske har ett annat språk när hon pratar med dom än vad jag har.

Katrin har tipsat mej om en blogg som heter Monas universum och när man läser den får man sej ett gott skratt vill jag lova. Bl a är det tydligen hon som sköter gräsklippningen i den familjen. Men för en gångs skull så skulle hennes man göra det och lyckades meja ner hennes rabarber till molekyler. Det var inte lika kul när jag upptäckte idag att jag saknar några pioner och som jag såg var på gång för några dagar sen. Och jag har inte klippt gräsmattan ännu i år. Så vem ???????

Lite handarbete har jag hunnit med i helgen också. En kollega ska bli mormor här framöver.

Och det är klart att ungen ska ha ett par converse!

Imorgon har vi skolavslutning med allt vad det innebär. Göra tårta och umgås med föräldrar, så nu går jag och knyter mej. Kan bli grinig annars. Ha det go' vänner!

Friskskriven !!!!!

Äntligen kom det då, samtalet från Karolinska att nu kan jag sluta med min medicin och anse mig frisk. Jag kommer fortfarande att via remiss åka på mammografi en gång om året i 12 år till men det känns bara bra. Det enda jag kan känna oro för att den remissen ska skötas från Rimbo husläkare i fortsättningen så det gäller nog att ligga på där.

Annars har jag bakat en sockerkaka på morgonen. Katrin och barnen kommer hem och då är det våfflor beställt till lunch. Sen ska vi gå ut på picknick och då är det bra med lite sockerkaka.
Nu ska jag gå och vispa grädden till våfflorna så ha det.

Nedräkning

Konstaterade ikväll att jag har exakt 9 arbetsdagar kvar. Sen är det SEMESTER! Just nu känns det som om jag ska sova minst en vecka, men så blir det ju inte. Det vet jag av egen erfarenhet. Men i vilket fall vi kommer att vara hemma över midsommar och fira den med barn och barnbarn. Men sen bär det nog av norröver. De första veckorna kommer Johan att följa med oss, sen den sista veckan sammanstrålar vi med Katrin, Magnus och Tove i Gäddede. Kul att ungarna vill vara med oss gamlingar på semestern tycker jag. Hoppas vi får bra väder, det blir så mycket enklare då.

Vädret idag var i alla fall inte av värsta slaget, men lite mera sol hade ju inte gjort något. Nu ska jag krypa ner i sängen och drömma om bättre tider. Ha det!

Barnbarnshelg

Emil och Ella har varit här från fredag till söndag medans mamma och pappa har laddat batterierna i Stockholm. Det var dom väl unt'. Det är första gången de sovit här två nätter på raken men det gick jättebra det med. Det enda man kan klaga på är vädret. Fy sjutton! Emil och morfar trotsade ändå busvädret igår och gick ut och sparkade boll.

Emil och jag bakade sockerkaka

medans morfar och Ella gick igenom fiskegrejorna.

Idag blev det ju ändå lite bättre så på förmiddagen åkte vi ner till skolan.






När Katrin och Magnus kom hade de varit in på Drömkåken och köpt med sej bakverk. Mums! När de åkt hem och Tove och Conta åkt till Norrtälje för att övningsköra blev det alldeles tvärtyst här hemma. Så konstigt det blev när ingen ropade mommo hela tiden.

Imorgon ska jag jobba långdag, från halv åtta till halv sex, så man lär inte vara så uppkäftig i morgon kväll precis. Är väl bäst att man intar sängen nu antar jag. Natti, natti!

RSS 2.0