Barnvakteri

Idag åkte jag och hämtade mina älskade barnbarn på dagis. Faktiskt har Ella bara fixat en och en halv hjärtinfarkt än så länge. Det första som hände var att hon öppnade bildörren medans jag körde, den halva stod för när hon ramlade av en stol. Annars har det varit väldigt lugnt, peppar,peppar.


Emil målar mamma mu och kråkan .


Ella läser böcker.

När jag bad Ella tända lite lampor så hon, jadå mormor, jag kan allting nästan.

I vilket fall som helst så blir det inte någon vävkurs ikväll. Det får anstå till helgen. Kram på er.

Resume'

Det var ju ett tag sen sist. Ibland blir det bara så. Men jag ska försöka uppdatera lite. Nyårsafton firade Conta och jag med kära syster och systersonen. Vi åt och mådde gott. Under jullovet jobbade jag bara två dagar, jätteskönt. Det krävdes ju inte så många semesterdagar. Sen att jag var dunderförkyld hela ledigheten är en annan historia.
Trettonhelgen flydde Conta och jag hem till Christer och Monica då Tove hade 20 års kalas för sina vänner. Vi åkte kommunalt, dvs buss, tunnelbana och pendel. Vi räknade ut att så mycket förlorar man faktiskt inte i tid. Nu hade vi en himla tur med avgångarna, det var bara att kliva av och kliva på nästa utan allt för lång väntan.
 
På jobbet är väl allt som vanligt, lugnt ena dan och kaos nästa. Inte mycket att orda om.
 
I måndags fick Tove med mej på en föreläsning på hälsocenter i Norrtälje. Den handlade om kosttillskott. Mycket intressant. Framtiden visar att det här med frukt och grönt kan vi bara glömma då det inte finns någon näring i den. Mycket pga att tex bananer packas gröna för att vara lagom mogna tills de kommer till butik. Detta gör ju att de inte får tillräckligt med sol och då kan vi bara glömma de nyttiga vitaminerna.
Så kontentan av det är att antingen får man köpa piller eller odla eget. Möjligtvis köpa svenskt.
 
Igår hade Tove tjejmiddag för sitt gamla järngäng. Conta och jag flydde upp på övervåningen och tittade på gamla semesterbilder. Inte utan att man längtar efter lite sol och värme nu.
 
Eller vad sägs om denna vackra vy?
 
Nu är det i alla fall bara drygt 5 månader kvar, så man får väl försöka stå ut till dess.
 
Nu ska jag försöka ta mej upp till vävstugan. Har skolkat därifrån ett tag nu. Men det är så när det kommer mycket emellan. Så ha det go' vänner!

RSS 2.0